Profesorii vor fi plătiți cu 500 de lei pe lună pentru fiecare elev care nu a putut participa la școala online

Peste 65.000 de elevi nu au avut acces la școala online, iar mediile lor din primul semestru nu pot fi încheiate. Ministrul Educației a declarat că pentru toți acești elevi vor fi organizate ore remediale, în format fizic, după ore sau chiar și sâmbăta, pentru care profesorii vor fi plătiți cu 500 de lei/elev/lună.

”Vorbim de acțiuni remediale eficiente doar în situația reluării prezentei fizice. Acțiunile remediale nu pot fi eficiente online. După orele normale vor trebui organizate acțiuni de recuperare. Deci după ore. Va fi un volum de ori mai mare, evident, pentru elevi un efort mai mare, pentru profesori un efort mai mare care va trebui să fie plătit”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citește și Ministrul Educației: ”Materia poate fi recuperată și sâmbăta”

Ministrul a precizat că “dacă este nevoie de organizare la nivelul zilei de sambătă, va decide fiecare cadru didactic în funcție de volumul pierderilor pe care îl va identifica. Nu te poți antepronunța. Poate este suficient să vii două-trei ore în fiecare zi“.

Citește și Trei sferturi dintre profesori și părinți și peste jumătate dintre copii vor redeschiderea școlilor

Reamintim că și cadrele sanitare vor fi plătite suplimentar pentru vaccinarea anti-covid. ”Sumele pe care le-a propus Ministerul Sănătăţii sunt de 100 de lei pe oră pentru medici, de 50 de lei pentru asistenți, de 25 de lei pentru registratori, dar astea sunt brute” a declarat în urmă cu două zile ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Observatorulph.ro a lansat și un sondaj cu întrebarea unică: Credeți că școlile ar trebuie redeschise din 8 februarie?

Cele trei răspunsuri disponibile sunt:
DA
NU
Merg pe mâna specialiștilor
Puteți participa la sondaj accesând acest LINK

 

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău