- Publicitate -

Investiție strategică în rafinăria Vega Ploiești

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a finalizat recent o investiție de 4,2 milioane USD, în modernizarea Instalației de Distilare în Vid (DV) din cadrul rafinăriei Vega Ploiești. Proiectul va contribui la îmbunătățirea proceselor operaționale și va avea, de asemenea, un impact pozitiv în ceea ce privește creșterea gradului de protecție a mediului înconjurător.

„Proiectul de modernizare a vizat îmbunătățirea randamentelor de producție din Instalația DV, unde se procesează, ca materie primă, păcură aprovizionată de la rafinăria Petromidia Năvodari și folosită în unitatea din Ploiești pentru obținerea de masă asfaltică și alte produse derivate. Modernizarea instalației va consolida poziția strategică a rafinăriei Vega, singura unitate de profil din țară capabilă să producă bitum rutier și special, produse folosite în lucrările de infrastructură din România și regiune.

Citește și Perspective de creștere a producției în rafinăria Vega

Prin astfel de investiții, compania se înscrie în obiectivele generale ale Grupului, de dezvoltare a activităților de producție, la cele mai înalte standarde de performanță și siguranță”, a declarat Felix Crudu Tesloveanu, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

Etapele semnificative ale proiectului au constat în proiectarea, execuția, transportul și montarea noului cuptor tehnologic, care are rolul de încălzire a materiei prime și fracționarea ei în condiții de presiune scăzută.

În comparație cu vechiul echipament, noul cuptor tehnologic are un randament cuprins între 86% și 90%, față de aproximativ 60%, cât era până în prezent. De asemenea, prin această investiție, va fi redus și consumul de utilități, prin folosirea unor arzătoare cu eficiență sporită, dar și a unui preîncălzitor de aer cu combustie.

Cuptorul tehnologic recent introdus în fluxul operațional a fost produs de o companie italiană specializată în construcția de echipamente destinate rafinăriilor, are un debit normal de lucru de 30 de tone de păcură pe oră și poate atinge o eficiență energetică de 95%.

În același timp, odată cu implementarea proiectului din rafinăria Vega, va fi susținută funcționarea Instalației DV la parametrii operaționali în creștere, dar cu scăderea emisiilor de CO2, cât și reducerea costurilor de mentenanță.

În 2022, Rompetrol Rafinare a planificat o producție de aproximativ 140 de mii de tone de bitum, cu circa 20 de mii de tone peste nivelul atins în 2019, an în care a fost obținută cea mai mare cantitate de bitum, până în prezent.

Rafinăria Vega Ploiești este singura unitate de profil din țară capabilă să producă bitum, hexan și solvenți ecologici, iar materia primă și semifabricatele folosite provin exclusiv de la Petromidia Năvodari, cea mai mare rafinărie din țară și una dintre cele mai importante din regiunea Mării Negre.

Principalii acționari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct și indirect) și Statul Român prin Ministerul Energiei (44,7%).

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Comisia Europeană anunță impunerea embargoului pe importul de petrol din Rusia. Efectul la pompele de carburanți din România ar putea fi dezastruos

Comisia Europeană (C.E.) este, în fapt, guvernul Uniunii Europene. Deciziile C.E. sunt asumate de statele UE, doar că nu pentru toate sunt valabile. Așa...

Plinul rezervorului la vecini. Românii trec granița în Ungaria pentru că diferența de preț pe litru de carburant este aproape 3 lei

România este țara cu cea mai mare creștere a prețurilor carburanților din UE, față de anul trecut. Creșterea este de până 60% comparativ cu...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

O mașină primită cadou de Zoia Ceauşescu este scoasă la licitație. Cât este prețul de pornire

Mașina primită cadou de Zoia Ceauşescu de la Nicolae și Elena Ceaușescu, un Renault Fuego GTS, va fi scoasă la licitație pe 19 mai....

Un bărbat a fost filmat de soție conducând cu un bebeluș de doar câteva luni în brațe [VIDEO]

Pe internet au apărut imagini cu un tânăr aflat la volanul unui autoturism, cu un bebeluș de doar câteva luni în brate, pe Valea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -