protest-tce-ploiesti.jpg

Liderii de sindicat de la Transport Călători Express Ploiești au anunțat că se vor alătura luni, la Ploiești, protestului declanșat de Blocul Național Sindical (BNS), nemulțumiți de situația în care se află, în continuare, societatea TCE.

Sindicaliștii din cadrul Blocului Național Sindical (BNS) vor picheta luni, timp de o oră, Prefectura Prahova, nemulțumiți de decizia Guvernului României privind transferul contribuțiilor sociale în sarcina salariaților. Protestul este programat să înceapă la ora 15.00.

La rândul lor, liderii de sindicat de la TCE Ploiești au anunțat că se vor alătura acestei pichetări.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Am decis să ne alăturăm protestului declanșat de BNS. Societatea de transport ploieșteană este în continuare într-o situație dificilă. Pe lista de nemulțumiri figurează situația financiară a societății, nerespectarea contractului de muncă, neplata datoriilor către furnizori și la CAR”, a declarat pentru Observatorulph.ro Ion Mișcă, președintele Sindicatului Transportatorilor din Ploiești.

Societatea Transport Călători Express a reușit săptămâna trecută eșalonarea datoriilor către SPFL Ploiești, însă în continuare traversează o perioadă dificilă ca urmare a faptului că, deși există o hotărâre de Consiliu Local, momentan nu au fost virate, de către municipalitate, sumele aferente pierderilor înregistrate în 2016. Hotărârea Consiliului Local Ploiești nu a fost încă aplicată pe motiv că nicio persoană din administrația locală nu a dat viza de control financiar preventiv, motiv pentru care conducerea TCE a luat în calcul posibilitatea de a acționa Primăria Ploiești în instanță.

Pichetarea Prefecturii Prahova, susțin liderii de sindicat de la TCE, nu va afecta transportul în comun din Ploiești.

Săptămâna trecută, Comisia de avizare a adunărilor publice a avizat favorabil solicitarea de pichetare a Prefecturii Prahova de către BNS. (Foto: Arhivă).


Administrație
  • Marți, 17 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Salariile de la TCE vor fi majorate

După mai multe luni de negocieri și după înregistrarea conflictului de munca la ITM Ploiești, angajații de la SC Transport Călători Express au obținut o majorare a salariului de bază, dar și a...

Internațional
  • Vineri, 13 Iulie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Proteste la Londra din cauza vizitei lui Trump

Zeci de mii de oameni protestează în centrul capitalei britanice, nemulțumiți de vizita președintelui Statelor Unite Donald Trump în Regatul Unit. Liderul american a sosit aseară în arhipelag după ce...