tribunalul-prahova.jpg

Lucrările la fosta clădire unde a funcționat Tribunalul Prahova au fost finalizate pe o latură a clădirii. Lucrările au demarat încă de acum doi ani și, potrivit anunțului, ar fi trebuit finalizate în ianuarie 2017.

 

Clădirea a fost încadrată în clasa I de risc seismic, motiv pentru care s-a produs nu doar reabilitarea, ci și consolidarea imobilului, activitatea judecătorească fiind mutată în clădirea PECO, achiziționată de SC Hale și Piețe. După aproape doi ani de lucrări, o latură a clădirii a fost finalizată. 

Clădirea a adăpostit pe vremuri Administraţia Financiară Teritorială Ploieşti. Imobilul figurează ca monument istoric, fiind construit între anii 1934-1946.Prin urmare, constructorul a avut obligația să păstreze arhitectura anterioară.

Consolidarea şi renovarea clădirii a fost cuprinsă pe lista obiectivelor finanțate prin împrumut acordat de Banca Mondială, în cadrul proiectului care vizează reforma sistemului judiciar.

 

Valoarea investiției, potrivit anunțului inițial, este de peste 18,5 milioane de lei, iar termenul prevăzut pentru finalizarea lucrării a fost 5 ianuarie 2017.

În prezent, celelalte laturi ale clădirii sunt în continuare afectate de lucrările de reabilitare.

tribunalul-prahova.jpg

 

20170807_135149.jpg