- Publicitate -

Se surpă asfaltul în Mitică Apostol din Ploiești. Reacția lui Dobre, Ganea și Volosevici

Data:

Strada Brândușelor, care asigură legătura riveranilor spre Șoseaua Buftea și strada Cetinei din Cartierul Mitică Apostol din Ploiești, a figurat în programul de modernizare al Primăriei, iar lucrările au fost efectuate anul trecut, în plină campanie electorală. Numai că, la doar câteva luni de la asfaltare, chiar pe mijlocul străzii s-a format un mare crater.

- Publicitate -

Imaginile cu imensa groapă care s-a format pe strada Brândușelor din Cartierul Mitică Apostol din Ploiești ne-au fost transmise la redacție de către un cititor al Observatorulph.ro.

Din start trebuie spus că proiectul privind modernizarea străzilor din Cartierul Mitică Apostol a fost demarat în urmă cu mai bine de șapte ani, proiectul fiind inclus, la acea dată, pe lista de investiții în bugetul local.

Ulterior, pe tema lucrărilor din Mitică Apostol au apărut noi hotărâri de Consiliu Local, subiectul figurând inclusiv pe ordinea de zi a unei ședințe din 2019, când s-a propus aprobarea modificării prevederilor privind revizia documentației tehnice, faza DALI și indicatorii tehnico – economici pentru obiectivul de investiții ”Modernizare Cartier Mitică Apostol”.

- Publicitate -

Totodată, trebuie să reamintim faptul că, anul trecut, Cartierul Mitică Apostol a fost unul dintre zonele preferate pentru derularea campaniei electorale, având în vedere lucrările de asfaltare.

Lucrările au început în luna iulie, când autoritățile locale, indiferent de culoarea politică, au punctat faptul că s-a început marea asfaltare.

Numai că, la nici câteva luni de la acel moment, infrastructura drumului a cedat pe strada Brândușelor, iar pe mijlocul străzii a apărut un mare crater.

- Publicitate -

Fostul viceprimar al Ploieștiului, Cristian Ganea, în prezent consilier local Pro România, consideră că problema ar fi legată de stabilitatea terenului din zonă.

„Eu vorbesc din poziția de cetățean și de consilier local. Canalizarea din Cartierul Mitică Apostol a avut o cotă de adâncime de până la 3,5 metri, după care au fost efectuate procedurile specifice, pentru acoperirea cu nisip, pietriș, iar la asfalt s-a pornit de la o adâncime de 50 cm de la cota 0, fiind respectate procedurile specifice de realizare a straturilor cu piatră compactată, nisip și binder, după care ar fi trebuit să fie turnat stratul de uzură, care nu a mai avut loc. Surparea a avut loc nu din cauza asfaltării, ci a surpării terenului într-un strat mai jos. Ce s-a întâmplat se poate verifica cu o inspecție tehnică video pentru a se stabili cu exactitate cauza. Lucrările sunt în garanție. Nu este singura surpare de acest fel. Au fost și alte surpări mai mici, iar lucrările vor fi remediate de către constructor”, a precizat Cristian Ganea, fostul viceprimar al Ploieștiului, care a lansat ipoteza că de vină ar fi și instabilitatea terenului în zonă și că „în subteran, sunt niște hrube, situația asemănătoare cu cea din zona sensului giratoriu de la Caraiman”.

La rândul său, contactat telefonic, fostul primar al Ploieștiului, Adrian Dobre, a identificat două posibile cauze care au condus la situația apărută pe strada Brândușelor din Cartierul Mitică Apostol.

- Publicitate -

„Sunt două posibile cauze care ar fi putut conduce la o astfel de situație: fie este vorba despre o tasare necorespunzătoare, fie este vorba de o nesigilare corespunzătoare a lucrărilor la rețele de canalizare. Pentru partea de asfaltare și pentru lucrările la rețelele de canalizare există garanții”, a susținut Adrian Dobre, fostul primar al Ploieștiului, care susține că fenomenul nu ar fi trebuit să se producă în condițiile în „au trecut câteva luni de la momentul efectuării lucrărilor de canalizare. A existat suficient timp de la momentul finalizării lucrărilor de canalizare până la asfaltare, timp în care s-ar fi putut produce o spălare a terasamentului. Lucrările sunt în garanție”.

Primăria Ploiești a declanșat o anchetă

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a declarat, pentru Observatorulph.ro, că a solicitat un raport atât cu privire la ceea ce s-a întâmplat, dar și cu privire la soluția propusă pentru refacerea zonei, precizând că lucrările vor fi efectuate de constructori, în baza garanției.

- Publicitate -

„Am solicitat un raport cu privire la soluția de refacere, analiză care va include nu doar zona respectivă, ci toată porțiunea unde au avut loc lucrările. Dincolo de aspectul legat de calitatea lucrărilor, încercăm să identificăm soluții de refacere a lucrărilor, pe garanția constructorilor. Raportul va fi prezentat până miercuri, dată la care vom cunoaște exact cauza care a condus la incidentul nefericit, cine se face vinovat de această situație, dar mai ales soluția pentru refacere”, a susținut  Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești, care a punctat că lucrările nu vor fi efectuate cu fonduri din bugetul local, ci în baza garanției constructorilor.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

2 COMENTARII

  1. Să facă treabă actuala administrație și cine este responsabil să răspundă…
    Lucrările la rețeaua de canalizare au fost facute prost, prin firme subcontractante, care nu au tasat pământul în șanțurile făcute și așa au ajuns azi să apară cratere în asfalt.
    Nu baliverne că este terenul instabil, existența unor hrube ș.a.m.d.
    Eu locuiesc în cartier și am văzut cum au lucrat muncitorii, care nu au tasat pământul în șanțuri așa cum trebuie. Problema „doreilor” nu ar fi existat dacă responsabili de la Direcția tehnic și investiții din cadrul primăriei ar fi venit periodic pe teren în inspecție și nu s-ar fi grăbit să facă recepția lucrărilor de proastă calitate.

  2. Surpare identică este și pe strada Acvilei unde nu au apucat să toarne asfalt,noroiul este păna la genuchi.Dacă nu cunoști unde este „groapa”și a plouat și cazi cu roata mașinii în ea,nu mai ieși,în schimb impozitele sunt de Ploiesti.Lucrarea de umplere a șanțului nu a fost executată corect,grote nu există în pămăntul din Mitică Apostol din simplul motiv ca pănă la aprox.20 metri este pietris.vezi carierele de la ieșire spre Buftea.Așteptăm următoarele alegeri poate mai asfaltează 2,3 străzi.În ritmul ăsta pănă in 2050 reușesc,sau poate noul primar întoarce privirea și spre noi.Mulțumesc

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Accident în Comarnic. Este al doilea eveniment rutier produs pe DN1, joi seara

Cel de al doilea accident s-a în Comarnic, primul...

Oradea a avut, doar în 2023, investiții din fonduri europene de 918 milioane lei. Ploieștiul…?

Numai în anul 2023 Municipiul Oradea a finalizat investiții...

Accident pe DN1, în zona Azuga. Șoferii autoturismelor implicate sunt asistați medical

Evenimentul rutier s-a produs joi, după ora 17, la...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -