Gheorghe-grigore-Cantacuzino-ploiesti_b6dea.jpg

Proiectul privind lărgirea la patru benzi a străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino, în zona Podului Înalt, din Ploiești, vine la pachet cu amenajarea a două sensuri giratorii. 

Cu o valoare estimată de peste 65,7 milioane de lei, proiectul care ar urma să fie realizat cu fonduri europene și care  vizează modernizarea străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino în zona pasajului CFR de la Podul Înalt include și amenajarea a două sensuri giratorii, precum și a terminalului multimodal. 

Primul sens giratoriu care va fi amenajat este cel de la intersecție cu strada Gen. Eremia Grigorescu. Investiția ar urma să faciliteze deplasarea mijloacelor de transport în comun prin realizarea benzilor unice. Spațiul de siguranță ar urma să aibă un metru lățime, acesta urmând să fie pavat cu pavele autoblocante și încadrat cu borduri.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cel de-al doilea sens giratoriu ar urma să fie fie realizat pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, în zona Podul Înalt, unde ar urma să fie realizat terminalul multimodal. Prin realizarea acestui sens giratoriu ar urma să se realizeze accesul în terminalul multimodal. Intersecția de aici ar urma să fie semaforizată, având în vedere traficul rutier. 

Cât privește terminalul multimodal de transport pasageri, care ar urma să fie amenajat în zona Podul Înalt, proiectul prevede amenajarea a 119 locuri de parcare și 5 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități.

Pentru mijloacele de transport se propune amenajarea a 10 locuri de parcare pentru autobuze, 4 locuri pentru troleibuze și 7 locuri pentru microbuze și maxi-taxi, separat de stația pentru taxiuri.

Tot aici ar urma să fie amenajat un loc pentru parcarea bicicletelor, care ar urma să aibă o capacitate de 20 de locuri. Proiectul mai prevede amenajarea a 8 locuri de parcare pentru motociclete și amenajarea de trotuare și piste pentru bicicliști. 

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg