carti-notificare-spatii_ac968.jpg

Comercianții de carte din zona pasajului pietonal Nichita Stănescu din Ploiești au primit notificări să părăsească standurile în termen de 10 zile, pe motiv că zona va fi reamenajată în spații de alimentație publică. Totul ar avea la bază o hotărâre a Consiliului Local prin care s-a aprobat schimbarea destinației pentru această zonă. 

Vestea că trebuie să părăsească zona în termen de 10 zile i-a luat prin surprindere pe cei care vând cărți în zona pasajului Nichita Stănescu.

Ce-i drept, aceștia aveau contract de închiriere pentru module până la 31 iulie, dată când oamenii sperau să li se prelungească, la fel ca în alți ani, să beneficieze de o nouă prelungire.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Vânzătorii de cărți din centrul Ploieștiului ar putea dispărea

Asta pentru că de ani de zile, oamenii au fost amăgiți că zona va fi modernizată, dar că nu va fi schimbată destinația. Numai că lucrurile nu mai stau așa. 

Luna trecută, Primăria Ploiești a scos la licitație patru module din zonă, destinația acestora urmând să fie, atenție, de alimentație publică.

Citește și: Primăria scoate la licitație modulele de pe pietonalul Nichita Stănescu. Zona de carte se transformă în spații de alimentație publică

Puși în fața faptului împlinit, cei care vând cărți în această zonă cer să li se asigure măcar noi spații unde să-și poată desfășura activitatea. 

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Ploiești, spațiile din această zonă au fost scoase la licitație, iar durata de închiriere va fi de trei ani, cu posibilitatea de prelungire. 

Prețul de pornire pentru licitației a fost de 334,32 lei/lună.

carti-notificare-spatii_7582b.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg