- Publicitate -

Răspuns pentru antivacciniști: Multă sănătate! Alegeți cu capul!

Data:

Încă de la debutul campaniei de vaccinare am fost pro, eu și toți ai mei. Am încercat să fac lobby pentru vaccinare, da, nu am ascuns niciodată asta. Nu am folosit mijloace ilegale sau incorecte, nu am debitat aberații și nu am venit cu argumente neștiințifice în ceea ce am afirmat.

- Publicitate -

Ceea ce nu am făcut niciodată, nu am militat pentru vaccinarea OBLIGATORIE! Niciodată! Deși unii poate că, citind în diagonală articolele mele, au dedus acest lucru sau și-au dorit să citească asta, afirm clar acum că NU am făcut asta niciodată.

Consider că într-o societate liberă, dacă nu reușești să convingi un om să facă ce este mai bine pentru el și pentru cei din jurul lui, prin argumente logice, științifice, chiar imbatabile, îl lași în pace. Mai devreme sau mai târziu se va lovi singur și va fi pus în fața consecințelor alegerilor lui. Dar alegerile trebuie să fie ale lui!

Nu înțeleg care este problema unora care tot încearcă să mă discrediteze fără a avea argumente. Am observat că antivacciniștii sunt foarte virulenți, au un limbaj nu tocmai decent, jignesc și acuză fără dovezi. Oare de ce tocmai acest segment de populație a dat crezare teoriilor conspirației? S-a întrebat cineva vreodată?

- Publicitate -

Eu, provaccinistă, ce ar fi trebuit să fac în momentul în care copilului meu i s-a înmânat pe stradă un pliant cu descrieri amănunțite ale apocalipsei ce va urma după vaccinare? Atenție! Descrieri fără nicio bază științifică! Da, am citit acel pliant cap-coadă. Obișnuiesc să citesc, să mă documentez, și abia apoi neg sau aprob… orice! Absolut nimic din cele scrise în acel pliant nu avea bază reală, fizică. Cei care scriseseră respectivele articole nu aveau absolut nicio idee despre ce înseamnă ADN sau ARN, nu aveau absolut nicio dovadă pentru nimic din ce susțineau.

În ceea ce privește studiile mele medicale, nu am la bază nimic mai mult decât lecțiile de biologie din școală și, ulterior, studiul individual, punctual, acolo unde am avut un interes sau din pură curiozitate.

Deci cum ar fi trebuit să reacționez eu la înmânarea acelui pliant copilului meu? Ar fi trebuit să mă duc să-l iau de gât pe respectivul, sau măcar să îl înjur, să îl jignesc, nu? Nu a fost cazul însă. Merg pe principiul: „De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere…”. Slavă Domnului că am copil cu capul pe umeri care a fost învățat să nu creadă tot ce i se spune! Da, după momentul respectiv a fost întrebată dacă vrea să se vaccineze și a răspuns afirmativ.

- Publicitate -

Nu știu de ce este atât de greu pentru unii să înțeleagă că, așa cum în campaniile electorale fiecare formațiune politică încearcă să convingă, tot așa se întâmplă și în cazul acestei campanii de vaccinare. Nu este nimic ilegal în a încerca să promovezi vaccinarea.

De asemenea nu este nimic imoral în a promova vaccinurile! Ar fi imoral dacă eu aș ști că fac rău, aș ști că îndemn oamenii să facă ceva ce eu nu aș face! Aici ar interveni moralitatea sau, mai bine zis, imoralitatea. Dar nu e cazul. Noi ne-am vaccinat, părinții mei s-au vaccinat, frații mei s-au vaccinat, și acum unul dintre copiii mei s-a vaccinat (doar unul pentru că ceilalți doi nu au voie).

Nu neg și nu am negat niciodată că există un risc în ceea ce privește vaccinarea anti-Covid. Există un risc așa cum există în cazul oricărui vaccin, obligatoriu sau facultativ. Dacă e să calculăm riscurile, există riscuri și când mergem 500 de kilometri cu mașina, ba chiar și când ieșim din casă. Este vorba doar despre a pune în balanță beneficiile și riscurile. Ești sau nu dispus să îți asumi riscul? Și nu, nu doar pentru tine. Pentru tine și pentru cei din jurul tău.

- Publicitate -

Îmi aduc aminte de cazul din martie 2020 când fostul ofițer M.A.I. a mințit că nu a fost plecat în străinătate și a îmbolnăvit 30 de persoane, apropiați, colegi, cadre medicale și pacienți de la Spitalul Gerota, persoane care, la rândul lor au îmbolnăvit altele. A fost numit de presă „pacientul Gerota”, îl puteți găsi pe internet dacă nu mai țineți minte. Dar atunci nu aveam vaccin, nu aveam cum să ne protejăm împotriva celor ca el. Acum avem și da, am ales să riscăm.

Din păcate suntem atât de năpădiți de „pacienți Gerota” încât este cel mai sigur pentru tine și pentru cei din jurul tău să iei propriile măsuri.

Virusul este parșiv. Virusul poate lăsa sechele mult timp după vindecarea de boala propriu-zisă. În cazul copiilor, deși la prima vedere nu pare a face daune prea mari, nu se știe cu ce sechele pot rămâne. Așa că, am ales să îi protejăm. I-am proteja și pe cei mai mici dacă am avea posibilitatea.

- Publicitate -

Am citit și citesc aproape toate comentariile de pe site de la articolele mele. Mai puțin cele de pe Facebook, nu am timp pentru toate.

Țin să reproduc aici un mesaj dintre cele care îmi spun că, deși se pare că segmentul de populație adept al teoriilor conspirației câștigă teren, există totuși și „luminițe la capătul tunelului”:

„Nu m-a plătit nimeni și nu fac propaganda, nici măcar gratuita.
Articolul este ok , salut determinarea tinerei de a se vaccina.

- Publicitate -

Am preferat sa ma vaccinez cu un vaccin ” insuficient testat” decât sa ma îmbolnăvesc, neștiind cum va reacționa corpul meu și neștiind cum voi fi tratat intr-un spital Covid și de către cine, pe mâinile cui voi ajunge, eventual privat accidental de oxigen sau chiar ars de viu.

Am ales sa risc și am ales riscul mai mic, am dorit sa evit în primul rand spitalizarea, mai ales ca sistemul medical a fost depășit de amploarea pandemiei și este novice în tratarea acestei boli. Am preferat sa previn îmbolnăvirea și efectele ei, folosind un vaccin „nesigur” , decat sa ma îmbolnăvesc așteptând finalizarea „tuturor” testelor posibile pentru garantarea completa a folosirii vaccinului .

Am decis sa aleg riscul de a trai vaccinat decât riscul de a muri așteptând vaccinul perfect.

- Publicitate -

Când vezi și simți ca te inneci, încerci sa te apuci de ce îți cade la îndemână, nu aștepți o minune. Creanga mea de salvare a fost vaccinul; pentru mine și familia mea, inclusiv copilul, copil suficient de matur sa decidă singur.

Vaccinat fiind ma simt mai protejat, port mască în continuare unde si când se cere, sunt mai încrezător în viitor, chiar dacă vor mai trebui încă 7 rapeluri pentru alte tulpini noi apărute. Vaccinurile sunt benefice, ele au prevenit întotdeauna îmbolnăvirile, au fost făcute până acum fără comentarii si fără a fi contestate ca acest nou vaccin.

Cârcotași vor fi întotdeauna, alde Gica Contra cu pretenții de mari emitenți de opinii directoare, decidenți asupra viitorului și ne-viitorului copilului lor, dar influențând și prezentul și viitorul meu, follow-eri de „vedete” si antene, cititori de feisbucuri și scenarii diverse cu interese ascunse.
Vaccinați ne va fi mai bine, și noua dar și copiilor noștri!”

Da, cu asemenea oameni avem o șansă la normalitate. Iată un punct de vedere sănătos, ne mândrim cu asemenea cititori.

Multă sănătate! Alegeți cu capul!

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

6 COMENTARII

  1. Bun articol Corina ! Si eu sunt vaccinat dar ma feresc in continuare. Si ce sa mai zic de vaccinuri experimentale…sunt printre cei vaccinati (a 2-a sau a 3-a generatie) cu vaccinul anti-polio si cred ca a fost varianta ruseasca nu cea de la Pasteur…Se faceau atunci studii ca in zilele noastre ? Si am fost aparat. Am cunoscut colegi (mai mari) care au facut poliomielita…cred ca stii ce inseamna. Mult succes in continuare si Da, alegem cu capul!

  2. dupa cum e si proverbul un nebun arunca o piatra in lac si 10 destepti arunca dupa el sa inteleaga fenomenul…. nu numai ca sunt violenti in acuzatii si jignesc ba chiar si daca le arati cu argumente ca sursele lor de informare sunt false nereale, ei o sustin tot pe a lor.

  3. Spui ca tu alegi cu capul. Al cui „cap” oare? Spui ca e Normal, Legal si Moral sa faci loby pro-tzepuire. Dar nu faci nici cel mai mic efort sa vezi ca asta e discrimiare din moment ce brancardierii care conduc si dicteaza azi in romania spun ca nu este Normal, Legal, si Moral sa faci loby anti-tzepuire, in acest sens, restrictionand dreptul la replica pe orice cale, inchizand conturi de facebook si alte platforme, interzicand accesul la TV pt sustinerea punctelor lor de vedere in cadrul „macar” a unei dezbateri publice, interzicand accesul in locatii unde celor tzepuiti li se permit, pe considerentul de „protectie”….care protectie? daca se afirma ca aceasta solutie de laborator, imoral numita vaccin, asigura imunitate, atunci de unde frica asta de „infectie” a grupului tzepuitilor daca in mijlocul lor se afla unul ne-tras in tzeapa? Frica asta ar trebui sa o am eu care nu ma las tzepuit, nu tu care esti deja tzepuita, ca doar ai „protectie”, nu? Daca tu faci prozelitism pro-tzepuire, chiar si aici, de ce eu sunt de condamnat daca fac la fel anti-tzepuire? Doar voi cei trasi in tzeapa aveti drepturi? De cand asta? Ar trebui sa-ti vezi in continuare de familia ta tzepuita si nu te mai ridica ca o apriga eroina a nemernicilor care au aruncat pe piata aceasta solutie si a iditotilor politici care au propagat-o la noi in tara. In rest, chiar va doresc multa sanatate, cat o s-o mai aveti, ca doar naaaa, va protejeaza idolul asta spurcat numit pe nedrept „vaccin”. Inchinati-va in continuare lui, ca ati facut din el un advarat cult, o religie ce ar trebui legalizata.

  4. Nu neagă nimeni .virusul există dar indiferența medicilor si asistenților a dus la pierderea multor vieți.cunoastem cazuri nu doar din presa.vaccinul este experimental nu garantează nimic.scopul lui este de a vedea cum percep oamenii schimbările si cum acționează de teama.teama este problema aici.daca esti provaccin c.vaccineaza si copilul ceea ce e o mare aberatie.sistemul comunitar cum a fost creat va lupta cu virusul.daca injectezi si copilul va deveni tina mai multor atacuri vb de organism .nimic nu va mai fi ca inainte în ciuda lozincilor din presa deja restricții sunt.sau vaccinat 4 mil jumate de români.ce faci cu restul nevaccinati.

  5. Eu sunt cel discriminat!

    Mulțumesc foarte mult Corinei pentru aprecierea din articol. Mă onorează, deși consider că abordarea mea nu ar trebui să fie singulară, sunt convins că mulți alții gândesc la fel sau similar, dar sunt mai puțin vocali decât ceilalți.

    De la începutul pandemiei și până la disponibilitatea unui vaccin, a trebuit să ne izolam, limitând  deplasările și interacțiunile, să fim cât mai protejați, pentru a nu ne îmbolnăvi. Atunci nu aveam vaccinuri, acum avem.
    Odată cu disponibilitatea vaccinului, toți se pot vaccina, unii s-au vaccinat deja, alții își doresc și o vor face, ceilalți încă nu vor să se vaccineze.
    Ultimii nu vor, cred eu, pentru că încă nu au înțeles că de fapt ar fi bine și pentru ei să o facă  sau, doar pentru că țin ei să fie împotrivă.

    În continuare mă voi referi la mine – cel pro-vaccinare și vaccinat deja, și la tine – cel anti-vaccinare și în mod sigur încă nevaccinat.

    Eu am nevoi care sunt și ale tale, poate că încă nu ai înțeles acest lucru.

    Eu nu mai am acces la spitale care sunt blocate de îmbolnăviți Covid, de tine. Am nevoie să dispară spitalele Covid și să revină la funcționarea lor specifică anterioară pandemiei pe specialitatea lor.

    Paturile la ATI sunt ocupate de tine. Am nevoie de paturi libere la ATI si de resurse umane și materiale.

    Medicii de care am nevoie sunt ocupați să te trateze pe tine și pe alții ca tine de Covid. Am nevoie ca doctorii să își reia activitatea pentru care s-au pregătit.

    Vreau să mă tratez, să mă vindec, să mă operez de una sau de alta și nu pot să o fac din cauza ta.
    Tu ai aceleași nevoi ca și mine, nici tu nu mai ai acces la aceste servicii. Vom avea, și eu și tu, dacă te vaccinezi.

    Vreau să călătoresc liber, fără atâtea formalități și teste negative și carantinări. Tu nu vrei asta?

    Vreau sa merg la spectacole fără tine, tocmai pentru a te proteja și a nu te infecta, doar până te vaccinezi și tu. Tu ești mai vulnerabil decât mine.

    Din cauza nehotararii tale , virusul suferă mutații care trebuiesc combătute, industria farmaceutică trebuie să dezvolte în continuare vaccinul pe noile tulpini iar eu va trebui să fac rapeluri la infinit, sau până te hotărăști și tu.

    Eu vreau să îți fie bine și ție, mie îmi pasă și de tine, pentru că binele tău este și al meu. Nu îmi este indiferent că te poți îmbolnăvi, pentru că vei folosi resurse de care am și eu nevoie. Și vei lipsi de serviciile tale domeniul în care profesezi; asta ar putea deveni o problemă.

    Eu mă simt discriminat datorită refuzului tău de a te vaccina. Mă împiedici să-mi rezolv nevoile și să mă bucur de viață. Am stat destul pe bara cu toții!

    Așa că regândeste-ti poziția și alege spre binele tău!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

SGU a început operațiunea de demolare a garajelor ilegale din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Angajații SGU Ploiești demolează astăzi mai multe garaje construite...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -