nica forum

Robert Nica, edilul comunei prahovene Lipănești, a participat luni, 4 iulie la Forumul Administratiei Publice Locale. Acesta a fost însoțit de primarul Ploieștiului, Adrian Dobre.

 

Luni, în prima zi a dezbaterilor, premierul Cioloş a susţinut că e important să fie relansată tema regionalizării, astfel încât proiectul să poată fi dus mai departe de viitorul guvern, după alegerile parlamentare.

Conform unui comunicat postat pe site-ul MDRAP, la eveniment au fost invitati in jur de 1.000 de participanti, fiind asteptati si presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos, impreuna cu ceilalti membri ai Cabinetului sau, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, presedintii structurilor asociative ale administratiei publice locale - Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Comunelor din Romania -, ambasadori, reprezentanti ai mediului academic si ai organizatiilor non-guvernamentale, prefecti, primari ai comunelor, oraselor si municipiilor, presedinti ai consiliilor judetene. 

Forumul este structurat pe discutii in plen si ateliere de lucru, unde vor fi abordate teme legate de parteneriatul dintre Guvern si administratia publica locala, de strategia de dezvoltare teritoriala a Romaniei si de dezvoltarea economica si strategiile nationale in sprijinul autoritatilor locale. 

De asemenea, vor fi discutate aspecte care vizeaza finantarile prin fonduri europene si de la bugetul de stat pentru dezvoltare locala si regionala, dar si chestiuni legate de cadastru, amenajarea teritoriului, urbanism si dezvoltare durabila. 

Alte aspecte care urmeaza sa fie discutate vizeaza directiile strategice in agricultura si dezvoltare rurala, descentralizarea si autonomia locala, Codul Administrativ si Codul de procedura Administrativa, transparenta si managementul functiei publice in administratia publica locala, se mai arata in comunicatul ministerului.