Temperaturi de 22 de grade Celsius, dar și răcire accentuată în weekend. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

0

După o perioadă de mai bine de o săptămână în care vremea s-a răcit considerabil, meteorologii vin cu vești bune. Vremea se va încălzi, iar mercurul va urca în termometre până la valori de 20… 22 grade Celsius. În weekend, în schimb, vom avea partea de o nouă răcire.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară și treptată în prima săptămână.

„Astfel, de la valori medii ale maximelor de 16 grade se va ajunge la 20…22 de grade în zilele de 21 și 22 octombrie.

Spre finalul săptămânii se va răci, până la o medie regională a temperaturilor maxime de 12…13 grade, apoi se va încălzi ușor, astfel încât în perioada 27-31 octombrie media valorilor diurne va tinde spre 16…17 grade”, a precizat ANM.

Pe parcursul celor două săptămâni, potrivit meteorologilor, temperaturile minime vor fi în medie de 5…6 grade, cu valori mai ridicate în 23 octombrie, când se vor atinge 8…9 grade, dar și mai scăzute la începutul săptămânii viitoare, la o medie regională de 2…3 grade.

„Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în 23 și 24 octombrie. În restul intervalului, potrivit estimărilor disponibile la această dată condițiile pentru ploi slabe vor fi destul de reduse”, a mai anunțat ANM.

La munte, după două zile în care valorile termice diurne vor fi în medie de 6…7 grade, vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime pentru întreaga zona montană va atinge 12 grade.

„Răcirea estimată pentru 23 și 24 octombrie va însemnă o scădere a temperaturii aerului, la maxime de numai 3…4 grade, iar pentru a doua săptămână sunt așteptate valori ușor mai ridicate, la o medie de 6…8 grade.

Temperaturile minime vor fi în general negative, în medie de -2…0 grade, și doar în intervalul 20 – 23 octombrie vor atinge valori de 3…4 grade”, a precizat ANM.

Până pe 21 octombrie, spun meteorologii, vremea va fi în general frumoasă, însă ulterior, temporar se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai ridicată în 22 și 23 octombrie (când și cantitățile de apă pot fi mai însemnate), și după 27 octombrie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău