bacalaureat 1

Astăzi s-au afișat rezultatele examenului de bacalaureat pentru sesiunea de toamnă. În Prahova, au promovat doar 277 de elevi dintre cei 1.412 înscriși.

 

Ministerul Educației a  afișat astăzi pe site-ul edu.ro notele obținute de elevii care au susținut examenul maturității în cea de-a doua sesiune.

Vezi AICI notele obținute pe județe, inclusiv Prahova.

Rata promovabilității la nivel național, în primă fază a fost de 68,1% după contestații, iar în județul Prahova de 75,5%.

Pentru susținerea examenului în a doua sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 42.261 de absolvenți de liceu, dintre aceștia 27.848 din promoția curentă, iar 14.413 din seriile anterioare.

O practică colectivă s-a înregistrat în mai multe licee ale județului. Profesorii au preferat să nu bage în bacalaureat elevii pe care nu îi credeau în stare să promoveze examenul din prima, pentru a menține o rată mai mare a pomovanilității la nivelul unității de învățământ. Astfel, se observă, de exemplu, că la Liceul Tehnic Gheorghe Lazăr din Plopeni, doar 40 de elevi au susținut bacalaureatul dintre care 15 din promoții anterioare, față de 72, câți au fost anul trecut.

În prima sesiune a bacalaureatului, la limba română elevii au avut de argumentat subiecte pe marginea unui roman, pe când, în sesiune de toamnă, aceștia au fost încurcați la subiectul a III-lea de poezie.