card sanatate

 Cardul de sănătate face din nou probleme. Mai mulți oameni s-au plâns de faptul că în momentul în care au încercat să-și activeze cardul de sănătate au constatat că microcipul din el corespundea altor persoane, în ciuda faptului că pe copertă numele era corect.

 


„M-am întors recent din țară și am mers la medicul de familie pentru a-mi activa cardul de sănătate pentru că am nevoie de o intervenție chirurgicală urgentă. Când am ajuns acolo, am constatat că în microcipul din cardul meu corespundea unei alte persoane, cu același nume de familie, dar prenumele complet diferite. Medicul de familie m-a trimis la Casa de Asigurări pentru a obține o adeverință care să demonstreze că am card emis, dar că trebuie schimbat, și că sunt asigurat. Aici am întâlnit alte persoane cu aceeași problemă ca și mine. Medicul de familie susține că până acum a avut zeci de cazuri de acest gen în care nu au putut beneficia pentru moment de asigurarea medicală gratuită. Acum, am mai pierdut o zi la Casa de Asigurări și va trebui să îmi amân operația”, ne-a transmis un cititor pe adresa redacției.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări , Cătălin Tudorache, a susținut că instituția de mai sus nu a înregistrat astfel de erori, sau cel puțin nu în număr semnificativ.

Oamenii care așteaptă pe holurile Casei de Asigurări Prahova se înghesuie la coadă pentru preschimbarea sau eliberarea cardurilor de sănătate. „Stăm cu orele aici. Lucrează o singură persoană, restul fiind în concedii. Nu e vina noastră că am primit cardurile greșite sau nu le-am primit deloc”, susține un cetățean de la interminabila coadă de la CAS.

aglomeratie cas