bac

Elevii care au susținut astăzi bacalaureatul-sesiunea toamnă la limba și literatura română au fost complet dezamăgiți de subiectele care le-au picat.

 


Dacă toți se așteptau la operă epică, poezia a fost cea care, de data asta, i-a pus în dificultate pe absolvenții de liceu.

La profilul uman elevii au avut de ales între o operă de Ion Barbu ca Riga Cripto și Lapona Enigel sau Joc Secund, sau o poezie de Tudor Arghezi- Testament sau Flori de mucigai.

La profilul real, tot poezia a fost cea care le-a dat bătăi de cap elevilor, ei având de ales între Mihai Eminescu- Floare albastră sau Luceafărul și Lucian Blaga- Eu nu strivesc corola de minuni a lumii.

În ceea ce privește subiectele 1 și 2, la ambele profiluri , la prima parte a picat un text epic pe care elevii a trebuit să aplice diverse exerciții. La uman, compunerea argumentativă de la partea a doua a vizat Rolul Emisiunilor Culturale.

Elevii din Colegiul Tehnic Elie Radu au ieșit după o oră jumătate din sălile de examen, dezamăgiți de subiectele mult mai grele, spun ei, decât cele din prima sesiune.

„Nu se aștepta nimeni la asemenea subiecte. Am tocit romane și nuvele, nu credeam că o să pice poezie, unde, culmea, e un singur comentariu de învățat la fiecare operă. De la mine din sală nu cred că au scris mai mult de două persoane ceva la subiectul trei”, se plânge o absolventă a liceului menționat mai sus.

Aceleași subiecte de la punctul trei ca cele din această sesiune au fost date și în anul 2014 la prima sesiune a bacalaureatului.

Elevii vor mai susține și în zilele următoare (miercuri și vineri) probele scrise la matematică/ istorie și proba la alegere a profilului.

Rezultatele vor fi primite pe 29 august, zi în care se vor depune contestațiile, iar notele finale se vor da pe 1 septembrie.