101479-bonuri-7658493485764930948593-09778800_XL.jpg

Bugetarii vor beneficia de indemnizații de hrană, în 2019. Astfel a hotărât Guvernul printr-o ordonanță de urgență care a intrat în vigoare în ultimele zile din 2018 și în care este prevăzut expres faptul că bugetarii vor beneficia de indemnizațiile respective.

În ceea ce privește valoarea indemnizațiilor de hrană, conform Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cuantumul lunar al indemnizației de hrană este de 346 de lei.

Atenție! Suma respectivă reprezintă valoarea brută a indemnizației. Din cauză că Ordonanța nr. 114/2018 prevede, de asemenea, că aceste indemnizații vor fi asimilate salariilor (astfel, datorându-se impozit și contribuții sociale obligatorii), acest lucru va diminua cuantumul de care bugetarii vor beneficia, efectiv. Detalii pe avocatnet.ro

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit Legii invocate în ordonanță, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizații de hrană la nivelul anual a două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată.

Indemnizația de hrană nu se acordă persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică, alese și numite.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.