Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

bac 1

De luni încep examenele scrise pentru cei peste 42.000 de absolvenţi de liceu care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an, cea de toamnă, prima examinare urmând să fie la Limba şi literatura română.

Peste 42.000 de absolvenţi de liceu care fie nu s-au înscris, fie au picat în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, sau în cele din anii trecuţi, vor susţine, începând de luni, 22 august, probele scrise ale examenului maturităţii, etapa de toamnă.

Prima probă scrisă este la Limba şi literatura română. Marţi, 23 august, elevii de altă naţionalitate vor susţine examenul la Limba şi literatura maternă, în timp ce miercuri, 24 august, este programată proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se va încheia vineri, 26 august, când absolvenţii de liceu vor fi examinaţi la una din materiile la alegere ale profilului şi specializării .

Luni, 29 august, până la ora 16:00, unităţile de învaţământ vor afişa rezultatele obţinute de candidaţi, iar cei nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţie până la ora 20:00, relatează Mediafax

La nivelul judeţului Prahova , în prima sesiune a bacalaureatului 2016, promovabilitatea a fost de 70,3%, liceele cu cei mai mulţi promovaţi fiind Colegiul Naţional Nicolae Grigorescu din Câmpina şi Colegiul Naţional A.I. Cuza din Ploieşti.

Citeşte şi: Promovabilitate bac în Prahova 70,13%. Topul liceelor fruntașe

Daiana Miclea

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești