Peste Castelul Bran au trecut secole de istorie și legendă. O istorisire rămasă în anale peste timp spune că, în urmă cu 30 de ani, inspirați de filmele realizate după romanul lui Bram Stoker, mai mulți turiști americani au venit la Brașov, în căutarea lui Dracula. Ar fi luat la pas toată Transilvania și așa au ajuns și la Castelul Bran. Li s-a părut că obiectivul semăna celui din cartea lui Bram Stoker. De-atunci, Branul a devenit Castelul lui Dracula, deşi Vlad Ţepeş (prezentat drept un personaj negativ în romanul lui Stoker) nu a pus vreodată piciorul în castel.
Legenda lui Vlad Țepeș – Dracul atrage, anual, sute de mii de turiști străini.
Personaj principal în povestea desfășurată la finalul secolului al XIX-lea, în romanul Dracula, scris de irlandezul Bram Stoker în 1897, este contele Dracula (Graf Dracula), devenit în literatură – unul dintre cei mai renumiți vampiri. Stoker l-a folosit pe Vlad Țepeș ca sursă de inspirație și a asociat legenda domnitorului cu un „Vampir”, în acțiunea petrecută în Transilvania care, la finalul anilor 1800 nu aparținea României, ci făcea parte din Austro-Ungaria.
Un avocat vine în Transilvania, cu intenția de-a cumpăra castelul lui Dracula, însă niciun localnic nu vrea să îl ajute, pentru că nu are curajul să se apropie de casa contelui. O femeie îi dăruiește avocatului un crucifix care să-l apere de rele. Și, deși prima parte a șederii sale la castel s-a desfășurat normal, avocatul fiind sfătuit doar să nu încerce să intre în câteva încăperi, lucrurile s-au precipitat pe parcurs. După tensiune, teamă și peripeții, englezul scapă cu viață, reușind să fugă din castel.
Citete continuarea AICI