646x404.jpg

Situată la 2.505 metri, Staţia Meteo de la Vf. Omu este clădirea locuită permanent, situată la cea mai mare altitudine din România.

Spunem locuită, pentru că angaţii de la staţie lucrează în ture de două sau trei săptămâni, timp în care nu coboară absolut deloc de pe munte.

 Temperatura medie anuală la acea înălţime este negativă, de minus 2,4 grade Celsius, iar zăpada începe să cadă în luna octombrie şi se mai topeşte abia în iunie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 Maxima înregistrată de Staţia Meteo de la Omu este de 16 grade, iar minima este de -32 de grade. Meteorologii de acolo au parte de vreme rea mai tot timpul. Mai exact sunt precipitaţii 181 zile pe an, iar solul este acoperit cu zapadă 270 zile.

Citeste mai mult: adev.ro

sursa foto: FOTO: Gabriel Prundaru, Facebook


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Vineri, 07 Decembrie 2018
  • De Andra Ilie

“Atelierele lui Moș Crăciun”, la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești organizează cea de-a VI-a ediție a activității “Atelierele lui Moș Crăciun”, care se va desfășura în perioada 10 – 20 decembrie 2018, în foaierul Teatrului “Toma...