Vrei să câștigi 1.000 de lei pe lună? Nimic mai simplu! Trebuie să renunți la alcool timp de 6 luni. Ideea i-a venit unui primar din stul Puhoi, Republica Moldova, care vrea astfel să-i ajute pe cei dependenți de licorile bahice să renunțe la păhărelele date pe gât zilnic. Recompensa este, de asemenea, în lei moldovenești, iar suma, în lei românești, ar fi undeva pe la 204 lei.

„Persoanele din localitate care consumă băuturi alcoolice, majoritatea sunt și agresive. Deseori am fost martor ocular atunci când s-a aplicat violența și asupra copiilor sau soției. Având în vedere că deseori aceste persoane care sunt violente sunt sancționate de poliție prin amendă, și ulterior soția este nevoită să achite acea amendă, am conștientizat că trebuie să schimbăm ceva în gândire pentru ca acești oameni să nu mai consume alcool”, a spus primarul din Republica Moldova.

Cei care se vor înscrie în competiție, vor trebui să știe că pot fi verificați de vecini, de prieteni sau chiar de primar, ca nu cumva să… recidiveze.

Satul Puhoi are 5700 de locuitori. Peste 50 dintre aceștia sunt puși la evidență pentru consumul sporit de alcool.

 

sursa: libertatea.ro