primaria ploiesti sediu

Primăria Ploiești a ajuns în situația de a fi executată silit, după ce Ministerul Dezvoltării a constatat mari nereguli de implementare a proiectelor finanțate cu fonduri europene.

 

Primăria Ploiești se află într-o situație financiară precară din cauza proastei gestionări a proiectelor pe fonduri europene.

În luna aprilie, primăria a contractat deja un credit de 150 de milioane de lei de la sucursala bancară condusă de soția șefului de campanie a actualului viceprimar Ganea, atunci când acesta ocupa funcția de primar interimar. Suma, care a fost redusă de Ministerul de Finanțe la jumătate, va fi folosită pentru plata facturilor emise după 1 ianuarie 2016 de constructori la linia de tramvai 102, hipodrom, parc municipal vest, pasajul de la gara de vest ș.a., după depășirea termenului limită de finalizare a șantierelor respective.

Mai mult, Primăria Ploiești este nevoită să returneze Ministerului Dezvoltării aproape un milion de euro pentru nereguli identificate la cheltuirea fondurilor europene pentru Parcul Municipal Vest și reabilitarea liniei de tramvai 101.

 

Autoritățile locale au contestat plata corecțiilor respective, însă dacă vor pierde procesul, din banii ploieștenilor vor fi returnate fondurile europene prost cheltuite. 

Observatorulph.ro va publica mâine lista completă a corecțiilor financiare impuse Primăriei Ploiești pentru proasta gestionare a proiectelor cu finanțare europeană.

FOTO Document Răspunsul Primăriei Ploiești la solicitarea observatorulph.ro privind executarea silită

 

img 822122332 0001 page 002

img 822122332 0001 page 003