- Publicitate -

Nosy, senzaţionalul câine care învaţă copiii să descopere plăcerea lecturii

Data:

Distribuie articolul:

la povesti cu nosy

“Nu mă consider stăpâna lui Nosy, îmi place să cred că, de fapt, sunt cea mai bună prietenă a sa”, descrie Mihaela Istrate relația pe care o are cu Nosy, un Husky Siberian în vârstă de 8 ani și 8 luni. Ce este special în relația celor două? Împreună cu Nosy, Mihaela a demarat un proiect unic al cărui scop este nu doar familiarizarea copiilor cu un animal de companie ci, cu adevărat extraordinar, descoperirea de către cei mici a pasiunii pentru citit.

- Publicitate -

Mihaela are două mari pasiuni: animalele, în special de câini, – a fost timp de șase ani coordonatorul activității revistei de chinologie Dog Magazin – și lectura. A reușit să le îmbine într-un mod admirabil. “Plecând de la ceea ce simt eu când citesc în compania câinelui și urmând modelul unui program celebru în Anglia și SUA – ”Reading for dogs” – a luat naștere proiectul ”La povești cu Nosy!”. Principalul obiectiv al acestei activități este acela ca, prin intermediul unei atmosfere prietenoase și relaxate oferite de prezența câinelui, elevii să își îmbunătățească abilitățile de a citi și, mai ales, să redescopere plăcerea relaxantă a lecturilor. Cei care au desfășurat sesiuni consecutive de tipul ”Reading for dogs” au demonstrat că citind cu voce tare unui câine care transmite doar o stare de relaxare, copiii își îmbunătățesc abilitățile de a citi cu până la 12% mai mult decât ar fi făcut-o în urma unui program de 10 săptămâni de citit obișnuit, fără ajutorul unui câine.”
Ideea ei a fost îmbrăţişată de trainerii de la Cursuri Copii Ploieşti – singura organizaţie din Ploieşti care susţine cursuri de dezvoltare personală pentru copii şi adulţi.
Iniţiativa Mihaelei Istrate s-a concretizat zilele trecute când, la Cursuri Copii Ploieşti, a avut loc primul atelier “La povești cu Nosy”. “Când în fața lor s-a înfățișat un profesor blănos, venit parcă de la Polul Nord, copiii au avut un moment de reţinere. Ulterior, curiozitatea şi afecţiunea au învins. Le-am spus numele profesoarei atipice: Wild Look of Lucky Nose, mai pe scurt, Nosy (Curioasa). Nosy a făcut cunoștință cu fiecare în parte. Aşa au petrecut timpul în compania celui mai blajin dintre dascălii pe care micuții i-au avut până acum, cu privire prietenoasă și o mare dorință de a se apropia de cei mici. În scurt timp au devenit prieteni buni. Copiii au citit povestea cățelușei, au aflat lucruri interesante despre ea. I-am lăsat să o recompenseze chiar ei, dându-i comenzi precum ”Șezi!”, ”Culcat!”, ”Așteaptă!”, ”Noroc!”. Când am început să citim una dintre poveștile propuse pentru atelier, s-a așezat cuminte lângă cei mici, ascultându-i cu atenție până când… a adormit!”, povesteşte Mihaela prima experienţă.
„Prin intermediul acestui proiect vreau să le arăt celor din jur, şi mai ales copiilor, că cel mai bun prieten al omului poate face mai mult decât să stea în două lăbuțe și să se rostogolească. Printre multe altele, câinele îi poate ajuta pe copii să (re)descopere plăcerea lecturii. Mulți ar spune că în ziua de azi cititul a devenit un obicei învechit, la modă fiind cărțile audio. Eu sunt de părere că nimic nu se compară cu paginile unei cărți. Cititul unei cărți bune este un adevărat ritual iar perceperea și conștientizarea informației țin cont și de mediul dar și de modul în care se desfășoară lectura. Îmi place să-mi savurez cărțile cât mai confortabil. Și pentru mine, confortabil înseamnă să am parte de liniște, de un fotoliu comod și de câinele meu alături. Dacă nu ar fi căldura și emoția transmise de câine, lectura nu ar avea aceeași intensitate”, ne spune Mihaela.
De remarcat faptul că Nosy nu este la prima întâlnire de acest fel cu copiii. În trecut, Nosy a participat ca voluntar în trei tabere destinate adolescenților unde a luat parte la cursurile grupei de comunicare, coordonată de prietena sa, Mihaela.
Mai multe detalii despre această iniţiativă cu adevărat specială puteţi descoperi accesând blogul Mihaelei, www.mihaelaistrate.com.

Foto/video: Adriana Dascălu

 

La povești cu Nosy – recompense sănătoase

ATENȚIE! Acest video poate duce la o îndrăgostire iremediabilă de cățelușa Nosy 🙂 Ieri, în cadrul activității Aventura Urbană găzduită de Cursuri Copii Ploiesti, Nosy le-a arătat celor mici cât este ea de cuminte și le-a permis să-i ofere câteva recompense sănătoase. Mi-aș dori ca mulți părinți să vadă acest filmuleț și să realizeze că prietenia dintre un copil și un câine este unică! 🙂

Posted by Mihaela Istrate on 1 Iulie 2015

 

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

A început „Marea confruntare pentru Primăria Ploiești” – Dezbatere Electorală – LIVE

Observatorul Prahovean organizează, la această oră, prima ediția ”Marea confruntare pentru Primăria Ploiești”, o serie de patru dezbateri, la care au fost invitați candidații partidelor parlamentare și cei independenți la funcția de primar al Municipiului.

Vouchere pentru pachete medicale gratuite și reduceri, la Dentirad Hospital!

Dentirad Hospital din Plopeni derulează până la sfârșitul acestui...

Marea Confruntare pentru Primăria Ploiești (I). Marți, 21 mai, LIVE de la ora 20:00!

Observatorul Prahovean organizează o serie de patru dezbateri electorale...

Câți bani a câștigat primarul Andrei Volosevici din darul de la nuntă

Agenția Națională de Integritate (ANI) a publicat declarația de...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Cum s-a dezvoltat orașul Plopeni cu fonduri europene. ”Am atras 18 milioane de euro” [VIDEO]

Primarul orașului Plopeni, Dragoș Niță, a acordat un interviu...

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -