Andreea Gogoașă are 24 de ani, este mamă a două fetițe și membră în cadrul Asociației “Povești cu Zâne și cu Zmei”. Prezentă în cadrul podcastului Generația lui John, aceasta a vorbit despre cât de important este ca mamele să fie puternice și să lupte pentru copiii lor.
Motivul pentru care Andreea și-a dorit să fie prezentă în cadrul podcastului este legat de implicarea acesteia în acțiunile întreprinse de Asociatia “Povești cu Zâne și Zmei.
Invitata și-a dorit mereu sa facă fapte bune în comunitate. Fiind mămică și înțelegând cât de greu este să te descurci în ziua de astăzi, Andreea și-a îndreptat atenția și ajutorul către familiile monoparentale și către copiii care sunt crescuți de frații mai mare sau de bunici.
Citește și: Ploieșteanca Aytana Anghel, elevă a C.N. Mihai Viteazul, bursieră la Oxford și director general al revistei Daily Dose of Millennial
Din anul 2021, Andreea colindă localitățile din Prahova și, împreună cu echipa, vizitează familiile nevoiașe pentru a le afla poveștile și a face bine acolo unde poate.
Andreea este intermediarul binelui și alături de Asociația “Povești cu Zâne și cu Zmei” reușește să îi impulsioneze pe oamenii cu suflet mare să aducă un strop de bine acolo unde este mare nevoie.
Invitata spune că ajutorul vine mai ales din partea românilor aflați în diaspora.
Vizibil emoționată de subiectul abordat, Andreea Gogoașă a încercat să nu judece mamele care își părăsesc copiii în maternitate, însă le-a transmis un mesaj clar și important:
“Femeile trebuie să fie puternice, să lupte pentru copiilor lor și să nu se dea bătute.”
Întrebată despre cele două fetițe pe care le are, Andreea a spus că și-a dorit ambele sarcini și că fetele sunt un cadou din partea lui Dumnezeu.
“Nu e nimic simplu în lumea asta, însă am norocul să fiu sprijinită din toate direcțiile. Îi mulțumesc tare mult soacrei mele care stă cu cele mici atunci când eu am treabă.”
Andreea a ținut să sublinieze faptul că ajutorul pe care îl facem în comunitate trebuie să aibă sens. Nu toți cei care cer ajutor sunt neapărat neajutorați. De aceea, invitata a spus că asociația din care face parte își dedică timp pentru a se documenta în legatură cu fiecare poveste pentru care se donează.
Citește și: La doar 16 ani, Alexia Dedu este model și jucătoare de baschet: “Mama m-a învățat că oricât de greu este drumul pe care ai pornit, trebuie să continui indiferent de obstacole”
“Unii oameni vor ajutor doar pentru că așa s-au obișnuit. Munca nu este o rușine, ci ar trebui să fie la fel de normală ca ajutorul. Cazurile pe care le promovăm în cadrul asociației sunt foarte bine documentate.
Știm exact care sunt nevoile familiilor cu posibilități reduse, astfel intervenim doar acolo unde simțim că putem face cu adevărat bine.”
“Atunci când faci bine îți faci și ție un bine”, spune Andreea Gogoașă
Din spusele Andreei, una dintre cele mai importante lecții despre ajutor în comunitate este de a te simții bine atunci când faci un gest de ajutorare.
“Dacă faci bine doar pentru a face o poză și a o posta pe Facebook, ăsta e nu e ajutor! Nu despre asta este vorba!”
Mesajul Andreei la finalul interviului
“Familiile monoparentale care au nevoie de ajutor sunt rugate să apeleze la noi. Vrem să ajutăm acolo unde este nevoie de ajutor.”
Interviul integral cu Andreea Gogoașă în cadrul Podcastului Generația lui John