- Publicitate -

Echipa BraveBots din C. N. “Mihai Viteazul” Ploiești se pregătește pentru campionatul național de robotică: “Robotica ne-a ajutat să gândim logic și rapid”

BraveBots este numele echipei de robotică de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Echipa are mai bine de 20 de reprezentanți. 2 dintre aceștia au fost prezenți în cadrul Podcastului Generația lui John.

Oana Datcu și Tudor Ferecuș au fost prezenți în cadrul episodului cu numărul 26 pentru a vorbi despre Marian, robotul care se pregătește de campionatul național de robotică.

Oana Datcu are 17 ani și povestește că fratele ei a motivat-o și a sprijinit-o atunci când era la început în echipa BraveBots. Oana este liderul echipei de robotică din Colegiul Național “Mihai Viteazul”.

Citește și: Ploieșteanca Aytana Anghel, elevă a C.N. Mihai Viteazul, bursieră la Oxford și director general al revistei Daily Dose of Millennial

Nu pune accent pe ideea de a câștiga, ci vorbește despre cât de important este să participi și să cunoști cât mai mulți oameni din domeniul roboticii.

“Mi-am dorit foarte mult să fac parte din echipa BraveBots, iar acum, pentru că sunt liderul echipei, mă simt responsabilă pentru fiecare membru. Mi-am propus ca echipa să fie una unită, care să dea randament în competiții.”, a spus Oana Datcu, lider al echipei BraveBots.

Tudor, lider pe programare în Brave Bots, povestește despre cât de important a fost pentru el să intre în această echipă.

Consideră că programarea nu e doar despre a scrie cod, ci despre capacitatea de a le explica altora ceea ce tu faci și care sunt beneficiile pe care le poate avea comunitatea.

Citește și: Povestea lui Leonard-Daniel Dragomir, cadru militar, tătic și luptător de kickbox: „Performanța se obține prin muncă, echilibru și disciplină”

“Înainte de BraveBots îmi era foarte dificil să mă exprim. Când faci programare nu scrii doar cod, ci înveți să gândești logic și să utilizezi resursele cât mai eficient. Nu mi-a fost ușor să vorbesc în fața oamenilor, dar am reușit să rup această barieră vorbind despre ceea ce știu să fac cel mai bine: programare.”, a povestit Tudor Ferecuș, lider programare BraveBots.

Urmărește integral episodul cu tinerii de la robotică și află cum au reușit aceștia să îl construiască pe Marian, robotul de competiție. Află ce cred Oana și Tudor despre tehnologie și cum vor schimba roboții lumea.

Interviu cu Oana Datcu și Tudor Ferecuș, tinerii de la BraveBots

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Mihaela Tătaru, FJT Prahova: “Problema lipsei apei calde din Ploiești ne afectează, dar să ne bucurăm pentru că Ploiești devine Capitala Tineretului”

Mihaela Tătaru este exemplul clar de tânără care a crezut și crede în Ploiești. La 29 de ani este președintele Fundației Județene de Tineret...

Adela Ancuța, artista care reprezintă cu succes proiectul Ploiești – Capitala Tineretului – VIDEO

Adela Ancuța are 27 de ani, este profesoară de vioară la Colegiul de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești și artist la Teatrul Ancuța. De...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Mai multe localități din Prahova, fără curent electric din cauza unui transport agabaritic

Mai mulți locuitori din Prahova au reclamat, duminică seară, că au rămas fără curent electric, fără nicio atenționare din partea operatorului care furnizează acest...

Donald Constantin, fost director la CSM Ploiești, critici la adresa primarului Volosevici: „Ar trebui să-și dea demisia”

Fostul director al Clubului Sportiv Municipal Ploiești, Donald Constantin, și-a dat demisia din funcția de consilier la cabinetul primarului Andrei Volosevici. Acesta a lansat...

Patinoarul de la Sala Sporturilor din Ploiești va fi dat în administrarea CSM Ploiești

După mai mulți ani de litigii, în 2021, patinoarul de la Sala Sporturilor a intrat în patrimoniul municipiului Ploiești. Un proiect de hotărâre de...

Ploieșteanul de geniu care a refuzat, din convingere, să îi sculpteze bustul lui Ceaușescu

A făcut un gest de probitate morală ce l-ar fi putut costa scump. A fost sculptorul care a refuzat categoric să îi facă bustul...

O nouă medalie de aur la Campionatului Mondial de la Racice (Cehia)

Ultima cursă a Campionatului Mondial de la Racice (Cehia) a adus încă o medalie de aur pentru sportivii din România. De data aceasta în...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -