Ce sunt varicele și care este cea mai eficientă metodă de tratament

0
Woman at home with varicose veins. Healthcare problem, thrombophlebitis issue.

Varicele sunt venele mărite, umflate și răsucite, care la suprafața pielii capătă adesea o culoare albastră sau violet închis. Varicele apar atunci când valvele defecte din vene permit sângelui să curgă în direcția greșită. Mai mult de 23% dintre adulți sunt afectați de vene varicoase. Femeile gravide și persoanele supraponderale sunt mai predispuse la varice.  Simptomele pot include dureri de picioare, glezne umflate și vene “sparte”.

Varicele sunt vene mari, umflate, care apar adesea pe picioare și laba picioarelor. Acestea apar atunci când valvele din vene nu funcționează corect, astfel încât sângele nu curge eficient. În cazuri grave, o venă varicoasă se poate rupe sau se poate transforma în ulcere varicoase pe piele. Acestea vor necesita tratament.

Dacă pacientul nu prezintă simptome sau disconfort și nu este deranjat de aspectul varicelor este posibil ca tratamentul să nu fie necesar. Cu toate acestea, dacă există simptome, tratamentul poate fi necesar pentru a reduce durerea sau disconfortul, pentru a evita complicațiile, cum ar fi ulcerele piciorului, decolorarea pielii sau umflarea. Unii pacienți pot dori, de asemenea, tratament din motive cosmetice.

Dacă varicele sunt mari, este posibil să fie necesară îndepărtarea chirurgicală. Acest lucru se face de obicei sub anestezie generală. În majoritatea cazurilor, pacientul poate pleca acasă în aceeași zi – dacă este necesară o intervenție chirurgicală pe ambele picioare, este posibil să fie nevoie să petreacă o noapte în spital.

Citește continuarea pe www.tratamente-turcia.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău