Peste 220 de percheziții în București și în 34 de județe, inclusiv în Prahova, la o grupare bănuită că a falsificat diplome de studii și certificate de calificare

Polițiștii de la transporturi, cu sprijinul altor forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat 221 de percheziții, în 34 de județe, inclusiv în Prahova, dar și în București, la o grupare bănuită că ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

IGPR a anunțat, joi, 4 martie, că polițiștii de la transporturi, cu sprijinul altor forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, au pus în executare, ieri, 221 de mandate de percheziție domiciliară, în 34 de județe și în București.

„Acțiunea s-a desfășurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale. Din cercetări a reieșit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat”, a precizat IGPR.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a confirmat, pentru Observatorulph.ro, că patru dintre percheziții au avut loc în Prahova.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licențe de pescuit, autorizații de pescuit calcan și atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum și un revolver și 59 de cartușe cu bile metalice, deținut ilegal”, a mai precizat IGPR.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, a mai anunțat IGPR.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău