Reacția Ministerului Sănătății și Colegiului Medicilor despre medicul din Câmpina care a predat elevilor teoria conspirațiilor despre covid

Medicul de familie Dan Gavrilescu a predat în timpul unei ore susținute la Școala Altfel unor liceeni din Câmpina o lecție controversată. Acesta a lansat și susținut numeroase teorii ale conspirației despre coronavirus și vaccinul anti-covid, Inspectoratul Școlar Prahova și Colegiul Medicilor declanșând anchete. Un secretar de stat și Ministerul Sănătății a reacționat dur împotriva medicului din Câmpina: ”E surprinzător cu atât mai mult cu cât și dânsul are în evidență pacienți care au suferit de Covid și care au decedat din cauza acestei infecții”

Ce teorii ale conspirației covid le-a predat elevilor medicul de familie Dan Gavrilescu

„Acest virus Sars-Cov-2 este fratele mai mic al lui Sars-Cov1. E un virus modificat în laborator de mâna criminală a omului și folosit ca armă biologică.

El a fost folosit într-un război complicat, economic. Este o mare afacere în spatele acestei pandemii. Un război economic care să lovească în economiile puternice.

Anul trecut toți au dat înapoi în afară de China, care s-a redresat repede și acum este cea mai mare putere economică. O afacere mare cu vaccinurile, în care s-a investit foarte mult și banii trebuie recuperați. Deci practic trăim într-o minciună indusă prin televizor”, le-a transmis medicul Gavrilescu elevilor de liceu.

Un secretar de stat al Ministerului Sănătății a reacționat după ce informația a apărut în spațiul public

”Sunt argumente care nu sunt deloc susținute, vin din afara sferei medicale. În ceea ce privește pandemia, avem toate datele științifice, naționale și internaționale. În medicină trebuie să vorbim despre date bazate pe evidențe, și nu după cărți, articole sau impresii.

Este dureros ca un medic, care este un lider de opinie, neagă evidențele medicale și că încearcă să le transmită unor oameni în formare. Aceste informații nedorite și neverificate sunt periculoase. E surprinzător cu atât mai mult cu cât și dânsul are în evidență pacienți care au suferit de Covid și care au decedat din cauza acestei infecții” a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24, potrivit libertatea.ro.

Și președintele Colegiului Medicilor din România a criticat prestația doctorului Gavrilescu din Câmpina

”Ca medic, cred că domnul doctor a greșit profund, deoarece elevii, practic copii, care asistau la expunerea domnului doctor pot înțelege și extrapola inclusiv că vaccinarea, la modul general ca și proces de sănătate publică, poate avea anumite conotații. Să nu uităm că vaccinarea are un rol important în perioada copilăriei, atât pentru sănătatea copiilor, în particular, cât și pentru sănătatea publică, în general. Tot timpul medicii trebuie să vorbească având ca argument principal medicina bazată pe dovezi științifice.

Va trebui, din punctul de vedere al codului deontologic, să verificăm dacă domnul doctor s-a încadrat în prevederile acestui act, având în vedere că dumnealui s-a exprimat în spațiul public și, probabil, a fost invitat în calitate de medic.

Sunt medic, părinte, dar și profesor care predă studenților. Consider că este și responsabilitatea reprezentanților școlilor, când adresează invitații unor persoane de a vorbi la Școala Altfel, să solicite invitaților un plan al lecției, astfel încât să existe cel puțin un filtru în fața unor informații care pot să nu fie conforme pentru a fi discutate și prezentate unor elevi, în strânsă concordanță și cu vârsta acestora”, a spus doctorul Daniel Coriu, președintelui Colegiului Medicilor, pentru HotNews.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

  1. Sunt ingineri si ingineri, medici si medici, judecatori si judecatori…Desi toti au facut aceleasi scoli, dar unii sunt mai destepti si altii mai prosti, chiar daca trec baremul de calificare. Mai conteaza si educatia, care iti traseaza o limita de actiune care nu se invata la scoala. Tipul pare sa fi avut alte intentii, pe care si le-a realizat. In Prahova sunt mii de medici care isi fac treaba zilnic si despre care nu vorbeste mai nimeni. Despre acesta vuieste presa. Ar trebui sa si plateasca pentru asta si excluderea lui din clubul desteptilor care sa formeze noua generatie ar fi o plata corespunzatoare. Nimeni nu ii interzice sa se duca intr-un parc si sa spuna lumii ca nu vrea sa fie subjugat ocultei mondiale care a facut virusul sa reduca populatia globului. Se pare ca acelora nu le-a reusit, pentru ca am aflat ca populatia este in crestere! Sa profite de ocazie si sa se adreseze tinerilor si asa bulversati de lipsa unui invatamant adecvat si de stirile necenzurate stiintific de pe internet, este grav si tine mai mult de bunul simt decat de lipsa de carte!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău