chirii-ploiesti-blocuri_a9688.jpg

Piața chiriilor din Ploiești a cunoscut o creștere, dar nu neapărat ca urmare a unui volum mare de cereri. Dacă în alți ani, la începutul anului școlar, principalii clienți pentru închirierea de apartamente erau în special studenții străini, se pare că între timp lucrurile nu mai stau așa. Din punct de vedere financiar, cele mai mari chirii sunt acum în noile zone rezidențiale din oraș, în timp ce, la polul opus, se află imobilele din zonele rău famate.

Chiar dacă vorbim de apartamente noi sau de cele situate în blocurile construite înainte de 1990, chiriile din Ploiești au crescut substanțial, cu aproximativ 50 - 60 de euro/lună față de anul trecut.

Citește și: Istoria blocurilor din Ploiești. Demolări, planuri și raportări la PCR

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Pentru un apartament cu două camere, mobilat complet, în cartiere precum Mihai Bravu sau Malu Roșu, chiria ajunge la 250 de euro/lună, însă prețul chiriei crește în momentul în care ne apropiem de zona centrală, la 300 - 400 de euro/lună, dar chiar și la 450 de euro/lună, deși, în multe cazuri, nu se justifică un astfel de preț”, ne-a explicat un agent imobiliar din Ploiești, care susține că, față de alți ani, numărul cererilor pentru închirierea de apartamente a scăzut când vine vorba de studenți și elevi.

Citește și: Care sunt cele mai sigure și cele mai periculoase cartiere din Ploiești

Chiriile sunt stabilite inclusiv în funcție de zonele în care se află imobilele, de distanța față de centrele comerciale sau de unități de învățământ, dacă zonele dispun de parcare sau nu, dar și raportat de gradul de siguranță. Iar la acest ultim capitol, pe lista cartierelor rău famate figurează zona Mihai Bravu, Cina, Malu Roșu și Vest, la polul opus fiind Cartierul Albert, Bulevardul Republicii, Mărășești, 9 Mai și zona centrală. 

„Dacă în zona centrală și ultracentrală, chiriile cele mai mari ajung la 450 - 500 de euro/lună, în cartierele rezidențiale noi ale Ploieștiului, chiriile se situează la un nivel mult mai mare, de până la 800 de euro/lună. Este cazul Cartierului Albert, care dă tonul opulenței. Vorbim de apartamente cu suprafețe mari, cu finisaje și mobilier de lux și cu dotări speciale. O astfel de zonă este preferată de străini, directori de multinaționale sau chiar de sportivi care, pentru o scurtă perioadă de timp, au nevoie de cazare în Ploiești”, ne-a explicat agentul imobiliar.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg