Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

vreme-rea.jpg

Vreme capricioasă în această săptămână. La munte sunt așteptate ninsori și temperaturi sub zero grade, deși am trecut de jumătatea lunii aprilie. Informarea meteorologică de vreme rea, valabilă până astăzi, la ora 10.00, este posibil să se prelungească.

La Vârful Omu, temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius. În loc să ne bucurăm de temperaturi de 20 de grade, cât ar fi normal în această perioadă, vremea va cunoaște o răcire accentuată, spun meteorologii.

Astfel, „în prima săptămână de prognoză valorile maxime de temperatură se vor situa în general sub cele climatologic specifice perioadei, iar media lor se va încadra între 8 grade (care se pot înregistra în zilele de 20 și de 21 aprilie) și 16 grade (în 23 aprilie)”, precizează ANM.

„În cea de a doua săptămână se va încălzi treptat, iar în ultimele zile media maximelor diurne va urca spre 21 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până în dimineața zilei de 22 aprilie, când media lor va coborî până la -2 grade, apoi vor crește, astfel că, după data de 27 aprilie, se vor atinge minime care în medie vor fi de aproximativ 7 grade. Până în data de 21 aprilie, temporar, vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ, apoi probabilitatea de ploaie va fi în scădere”, a anunțat ANM.

La munte nu sunt excluse ploile care se pot transforma în lapoviță și ninsoare.

 

 

Național
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Canicula revine în acest weekend

Meteorologii au emis, joi, o informare de caniculă şi disconfort termic, valabilă vineri şi sâmbătă, temperaturile urmând să crească până la 34-36 de grade Celsius, în timp ce în sudul Olteniei şi...