- Publicitate -

Incinerator de cadavre pe Centura de Est. Afacerea pute.

Data:

Distribuie articolul:

incinerator
Foto cu rol ilustrativ

Într-o discreție totală, Primăria Ploiești pregătește locuitorilor din cartierele Mihai Bravu și Bereasca, precum și locuitorilor suburbiei de lux Mica Romă și ai satelor Țânțăreni, Bucov, Moara Nouă, Berceni, etc, etc o surpiză de proporții. Este vorba despre construirea unui incinerator de cadavre și resturi de animale pe parcela A170, tarlaua 12, Centura de Est, Municipiul Ploiești. După informațiile noastre, decizia va fi luată în viitoarea ședință de Consiliu Local.

- Publicitate -

Prima menționare istorică
Primul demers oficial în sensul construirii viitorului incinerator a fost făcut în ședința din 28 mai 2014 a Consiliului Local Ploiești (CL). Este singurul moment în care, în preambulul începerii ședinței, președintele Gheorghe Sîrbu propune retragerea de pe ordinea de zi a proiectului numărul 35: “Proiect de hotărâre privind asocierea între Municipiul Ploiești și SC Coral Impex SRL, pentru realizarea și exploatarea în comun a unui incinerator de cadavre și resturi de animale care va fi amplasat pe terenul intravilan ce aparține domeniului privat al Municipiului Ploiești, Centura Est, T12, A170, județul Prahova – inițiat de consilierii Gheorghe Sîrbu, Iulian Teodorescu, Constantin Popa, Adrian Gelu Lupu și Gabriel Constantin Minea”. Rețineți, este singura referire oficială la această asociere.

“Este o treabă bună pentru Ploiești”
La data de 06.10.2014, primarul Iulian Bădescu aprobă “Referatul de necesitate” privind “intenția de valorificare a terenului intravilan în suprafață de 5.000 mp, situat în Municipiul Ploiești, Centura de Est, Tarlaua 12, parcela A170 în vederea amplasării unui incinerator de cadavre și resturi de animale”.  Referatul este semnat de Gheorghe Petrache, directorul Direcției Patrimoniu a primăriei Ploiești și a fost publicat pe siteul primăriei la data de 07.10.2014. De menționat că locul în care primăria intenționează să instaleze incineratorul este una dintre cele mai grav poluate zone ale Ploieștiului, acolo funcționând rafinăria și termocentrala Petrotel Lukoil, producătorul de de vată minerală și materiale de termoizolații Isover și alți câțiva agenți economici mai mici, cu obiecte de activitate cu puternic impact asupra mediului.

referat
Interesați să vedem care a fost rațiunea pentru care primăria a luat decizia de a se asocia pentru construirea acestui incinerator și de ce, ulterior, s-a hotărât să vândă terenul, i-am contactat pe majoritatea consilierilor implicați în elaborarea proiectului din luna mai, precum și pe Nicolae Badea, directorul general al Coral Impex. În mod cu totul neașteptat, în primă fază niciunul dintre cei contactați nu știa despre ce este vorba, răspunzându-ne la unison cu sintagma: “nu știu exact la ce vă referiți…, dar știu că este o treabă bună pentru Ploiești”.

- Publicitate -

Nu știu despre ce vorbiți, dar e de bine
Primul cu care am stat de vorbă a fost consilierul PDL Gheorghe Sîrbu, președintele ședinței din mai, dar și manager al unei firme de colectare a gunoiului menajer. În prima convorbire din data de 9.10.2014, Sîrbu ne-a explicat: “nu știu exact la ce vă referiți…, dar știu că este o treabă bună pentru Ploiești. Lăsați-mi două, trei zile să mă lămuresc și pe urmă vă contactez eu”. Evident că nu ne-a mai sunat, motiv pentru care pe data de 15 l-am sunat din nou. Răspunsul a fost foarte interesant: “n-am înțeles exact despre ce este vorba, de ce a renunțat primăria la asociere. Oricum, am înțeles că situația va fi discutată în viitoarea ședință de Consiliu. Să știți că este o treabă bună pentru Ploiești”.
Nicolae Badea, patronul Coral Impex, discuția din data de 9.10.2014: “Cum adică au scos la vânzare terenul?! Aflu de la dumneavoastră! O să mă duc mâine la primărie să mă lămuresc și după aceea vă invit să stăm de vorbă. Sunați-mă mâine în jurul prânzului că sunt mai mult plecat din oraș. Oricum, să știți că este o treabă bună pentru oraș”.
Discuția din 10.10.2014: “Ar fi bine să ne vedem după amiază pentru că sunt ocupat. Oricum, să știți că noi avem probleme mari cu cadavrele de animale adunate din oraș mai ales pe perioada week-end-urilor. Numai noi știm cum le conservăm până luni când își începe treaba Protanul din București. Oricum, o să discutăm mai multe când ne vedem”.
Ultima discuție, din 13.10.2014: “Îmi cer scuze că nu ne-am mai putut vedea vineri. Sunt plecat din localitate. Ne putem vedea fie în seara asta mai târziu, fie mâine dimineață. Vă sun eu cum ajung în oraș”.

Vânzare?! Asociere?! Oricum, dubios!
Declarație bombă a lui Iulian Teodorescu, viceprimar Ploiești, (PLR), oferită astăzi 17.10.2014: “Este greșit anunțul de vânzare. Eu nu l-am văzut. Nu-mi explic cum a apărut discuția despre vânzare. Se intenționează o asociere cu firma Coral. În vederea amplasării incineratorului deja achiziționat de firmă în 2012 este necesară modificare PUZ-ului, și prin urmare avem nevoie de avizele ALPM. Ulterior obținerii avizelor de la Mediu și modificării PUZ-ului, se va propune un proiect de hotărâre de CL în vederea asocierii. Încă din 2012 s-a modificat legea salubrității și avem obligația să avem un incinerator. Nu este vorba despre vânzare de terenuri, ci de asociere cu firma Coral.”

retragere

Am încercat să-i mai contactăm și pe consilierii Gabriel Minea, Constantin Popa și Adrian Lupu însă fără succes. După cum observați, încă dinaintea dării în folosință a obiectivului “bun pentru Ploiești”, afacerea pute rău. Povestea merge mai departe. Mai avem multe lucruri de descoperit.

- Publicitate -

 

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

ANAF modifică „Adeverița de venit”. Va exista și o adeverință pentru persoanele fără venit

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va schimba actuala...

A apărut mierea cu foiță de aur! Cât costă produsul

Mierea este un produs cu tradiție în România. La...

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

ANAF modifică „Adeverița de venit”. Va exista și o adeverință pentru persoanele fără venit

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va schimba actuala...

A apărut mierea cu foiță de aur! Cât costă produsul

Mierea este un produs cu tradiție în România. La...

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...
- Publicitate -