Dăncilă și Grapini au un concurent serios – Iulian Bulai de la USR. Postarea care te face să te întrebi: ce fumează???

Iulian Bulai este președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților. Politicianul USR s-a făcut remarcat prin postările ”bizare”, într-una dintre ele încercând să liniștească poporul american, cu ocazia incidentelor de la Capitoliu. În ultima ispravă de pe pagina sa de facebook, Iulian Bulai claxonează cum greu îți poți imagina că o face un cetățean aflat în deplinătatea capacităților intelectuale.

Postarea lui Iulian Bulai: ”Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.
– ar fi eliminat pensiile speciale.
– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.
– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.
– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.
La mulți ani, Mihai!”
Să începem cu… sfârșitul! ”La mulți ani, Mihai!” Frumoasă urare, de suflet, doar că numitul Mihai e ”ușor decedat”, ceea ce ne cam pune în imposibilitatea de a-i ura mulți ani. Acolo unde se află, într-o lume mai bună, unde nu există nici durere, nici întristare, nici suspin, dragul nostru Mihai nu se confruntă cu problema trecerii anilor.
Nici noi nu știm exact cum e acolo, pentru că nu s-a întors nimeni să ne relateze și nici din trei surse din această lume nu putem verifica, însă mergem pe cele bisericești și contăm pe odihna veșnică, respectiv scoatem anii din contorizare și nu abținem de la glume cinice pe seama numitului Mihai. Da, da, știm, știm, domnul Bulai va spune că la spirit se referea, dorindu-i să dăinuiască mulți ani, însă spiritul este etern, ceea ce face urarea lipsită de sens. Apreciem gestul!
Să continuăm cu delirul domnului Bulai, care este ferm convins că marele poet ar fi semnat pentru ”Fără penali în funcții publice”, plus și pentru alte povești din programul USR. Practic, dacă Eminescu trăia, era cel puțin copreședinte al alianței cu PLUS și propunerea pentru postul de premier, întrucât oricum se pieptăna mai mișto decât Cîțu și se pare că și la dicție stătea mai bine, ceea ce nu-i deloc greu.
În privința finalului postării domnului Bulai, ”(n.r-Eminescu) ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA”, îl și vedem pe Mihai Eminescu la o ședință a Consiliului de Administrație SRTV, luând cuvântul în tentativa de a o demite pe madam Gradea:
”De-acuma nu te-oi mai vedea,
Rămâi, rămâi, cu bine!
Mă voi feri în calea mea
De tine.

De astăzi dar tu fă ce vrei,
De astăzi nu-mi mai pasă
Că cea mai dulce-ntre femei
Mă lasă.” (fragment din poezia Adio)

Reafirmându-ne aprecierea sinceră pentru opera marelui poet, dar constatând totodată că domnia sa este ușor indisponibil pentru a-i răspunde domnului Bulai, prozatorul USR, permiteți-ne nouă, bieți epigoni, să facem oficiile lirice. Cităm:
”Ţi-asamăn capul unei vii paragini,
Şi vânt şi pleavă sunt a tale scrieri
De zei lipsite numeroase pagini.

Zadarnic paiul sec al minţii-l treieri
Drapându-i nula ei cu multe-imagini,
Nimic nu iese dintr-un dram de creieri.” (M.E.)

Și pentru că românul s-a născut poet, dar mai ales critic literar, iată și câteva dintre comentariile celor care au rămas impresionați de subtilitatea postării domnului Bulai:
 – ”Ați fi fost în mare încurcătură, pentru că poetul ar fi semnat și pentru „Fără tembeli în Parlament!””
– ”Ce nu spui tu, si e pacat sa n-o faci, e ca Eminescu de fapt a pus bazele USR. Si tot el a fost cel care, inca de pe atunci, a avut initiativa de fara penali. Stiu, esti modest, nu vreti sa ma atrageti capital politic de pe spatele marelui poet, dar oamenii ar trebui sa stie toate aceste detalii!

P.S. : Frumos ar fi ca post mortem sa-l declarati pe Eminescu membru de onoare al USR.”
– ”Ai gresit pastilele. Lasa ca le nimeresti tu pe alea bune, nu-i problema !Oricum sa-ti dea Domnul sanatate ca sa ne distrezi in continuare!”
– ”Ar fi uitat de Veronica și s-ar fi cuplat cu o corporatistă cu aceleași moravuri.”
– ”Bre, ești șeful comisiei de Cultură? Du-te și te ascunde!”
– ”Dacă trăia Eminescu, te trimitea la psihiatru.”
– ”Cu toata dragostea, nu mai fuma iarba d-aia contrafacuta, made in china, nu vezi ce perle scoti? Schimba si tu distribuitorul.”
– ”Dacă ar fi trăit azi și nu gândea ca voi era grav.”
– ”Dacă Mihai Eminescu ar fi trăit cu siguranța nu ar fi semnat pentru educatia de gen in școlile primare , și nici cu spiralele nu era de acord.”
– ”Ma indoiesc, Mihai și-a spus si atunci si ar fi spus si acum parerea lui despre politicienii care se catara pe statuia lui pentru interesele lor mici: ”Iar deasupra tuturora va vorbi vrun mititel,

Nu slăvindu-te pe tine… lustruindu-se pe el
Sub a numelui tău umbră. Iată tot ce te aşteaptă.
Ba să vezi… posteritatea este încă şi mai dreaptă.
Neputând să te ajungă, crezi c-or vrea să te admire?
Ei vor aplauda desigur biografia subţire
Care s-o-ncerca s-arate că n-ai fost vrun lucru mare,
C-ai fost om cum sunt şi dânşii… Măgulit e fiecare
Că n-ai fost mai mult ca dânsul. Şi prostatecele nări
Şi le umflă orişicine în savante adunări” (Mihai Eminescu, Scrisoarea I)
PS: Postarea numitului Bulai Iulian poate să stârnească amuzament, dar dincolo de momentele de ”umor epic”, nu putem să nu ne exprimăm îngrijorarea: dacă nu e vorba despre umor tembel și este imperios un control medical de specialitate? Următoarele postări ne vor edifica.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

2 COMENTARII

  1. Bula are mentalitate de urmas al lui Trostki. Murdareste tot ce atinge si isi permite sa-si bata joc de poetul nepereche. Si ( culmea! ), i se permite. Asta trebuie schimbat din functie si trimis acolo de unde-a venit.

  2. OBSESEIA usr+, în lipsa MUNCII și a IDEILOR NOVATOARE, cea cu
    ,, fără… ,, este o tulburare obsesiv compulsivă, adică ideea care se repetă și se tot repetă, de ne-au ,, înnebunit,, și pe noi, dar de FĂCUT, de MUNCIT, IOC, vorbe, sloganuri, vorbe, de atâta vorbit, nu mai știu când ar trebui să tacă, Bulai dacă tăceai ………., exact.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău