- Publicitate -

Iar a vorbit premierul: ”Apel către toţi cei care îşi iubesc ţara – Să ne unim în jurul acestei nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură”

Data:

61960189.jpg

”Încă ne confruntăm cu încercările unora care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi.” a mai spus Viorica Dăncilă. Înainte de a-i explica premierului cine sunt oamenii răi, să luam aminte la elucubrațiile pe care le-a debitat:

- Publicitate -

„Nu în ultimul rând, s-a vorbit despre infrastructura de transport. Avem această obligaţie ca, după ani de zile în care acest domeniu a mers cu încetinitorul, să meargă de acum înainte pe repede-înainte. A venit momentul să punem toţi umărul la acest proiect.

Lansez un apel către toţi cei care îşi iubesc ţara, să ne unim în jurul aceste nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură. Veniţi cu soluţii constructive şi haideţi să facem ce trebuie pentru a îmbunătăţi infrastructura în România”, a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

„Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale. (…) la sfârşitul lunii ianuarie, acordul de mediu pentru autostrada Piteşti-Sibiu a fost contestat de trei persoane, doi cetăţeni din România şi unul din Dublin.

- Publicitate -

Motivele invocate: număr insuficient de ecoducte pentru mamiferele mari şi insuficienta cercetare a locaţiilor pentru lilieci. Mă întreb cum este posibil aşa ceva. În acelaşi timp mă întreb ce interese au aceşti oameni pentru că, cu siguranţă nu au interes pentru România (…)”, a afirmat Dăncilă.

Așadar, printr-un apel comunist, pentru că a dovedit că mai mult de atât nu poate, Viorica Dăncilă încearcă mobilizarea maselor pentru ”a reuși să avem autostrăzi”. Greșit! ”Stimată duoamnă”, nu este nevoie de o mobilizare ca la Canalul Dunăre – Marea Neagră, și nu este cazul să ne spuneți că există oameni răi, care nu au vrut și nu vor să avem autostrăzi.

Dacă există astfel de oameni, ei nu reprezintă niște personaje din ungherele întunecate ale societății, fiind vorba fix despre foștii și actualii dumneavoastră colegi. Ei sunt singurii care nu au vrut, dar au avut grijă să ne taxeze și să fure banii. Nu are sens să căutăm vinovați sorosisti, imperialiști, exploatatori de neam și țară, pentru că ei au avut nume. Câteva exemple: Iliescu, Roman, Stolojan, Năstase, Băsescu, Ciorbea, Tăriceanu, Orban, Vasile, Constantinescu, Boc, Geoană, Ponta, Dragnea, Grindeanu, Tudose și alte mii de jepcari, pentru că politicieni nu pot fi numiți. Au fost reuniți sub FSN, FDSN, PDSR, PSD, PD, PD-l, PNL, ALDE, PUR, PC, UDMR, UNPR, PMP, PNȚCD și cum naiba s-a mai numit dracul vopsit în culori vii. Cei din stradă, ceva mai spirituali din fire, au numit asta ”aceeași mizerie”. Ei bine, prin mizeria asta căutați doamna premier. Fix aici o să-i găsiți!

- Publicitate -

Pe cei de acum nu i-am menționat, deși se vor adauga și ei pe lista marilor scursuri naționale. De ce faceți apel la ”toți cei care-și iubesc țara”? Nu este treaba tuturor să facă autostrăzi. Pentru asta aveți taxe de drum, impozite, fonduri europene, adică bani. Cu acești bani plătiți regește o armată de trântori în Ministerul Transporturilor, în frunte cu domnul Singur – Cuc, îi mai plătiți pe cei de la CNAIR. Ce să caute toată lumea, într-un efort comun, să facă autostrăzi. Aaa, că toți dorim, asta e altă treabă. Avem însă preocupări diferite, meserii diferite, toate acestea ca să supraviețuim dezastrului în care ne-ați adus, să plătim taxe și impozite.

E inutil să vă mai spunem că nu am uitat cât de tembel sunau apelurile ceaușiste. Au trecut 30 de ani și am ajuns în același punct. În frunte un personaj analfabet, în spate o gașcă de securiști și bagabonți, la un pas să îi scoată la muncă silnică pe cei care au obiecții față de mizeria actuală. 

Haideți să nu ne mai mobilizăm toți, ci să-i mobilizați pe cei plătiți pentru asta. Restul să ne vedem de ale noastre. Chiar și dumneavoastră, doamna premier, ar trebui să faceți la fel, să faceți ce vă pricepeți mai bine: fie reluați orele de limba română de la clasa a 2-a, fie puneți mâna pe mop și dați adevărata măsură a calităților și pregătirii. Dacă fiecare ar sta la mopul lui, România ar avea o șansă să se umple de autostrăzi. 

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

De ce rețeaua de gaze introdusă pe Valea Slănicului nu este racordată încă la sistemul național

În luna martie a anului trecut, Consiliul Județean Prahova...

Două trenuri anulate de CFR în Prahova. Decizia afectează numeroși navetiști

Începând cu data de 1 mai, CFR Călători anulează...

Vicecampionii lumii, RO2D2, s-au întors acasă! – VIDEO

Membrii echipei de robotică a Colegiului Național Mihai Viteazul...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești: 2 – 0. „Lupii” nu reușesc să marcheze la Sibiu

FC Hermannstadt - Petrolul Ploiești, ultima partidă din runda...

Gimnastele de CSM Ploiești se antrenează într-o sală improvizată. În alte țări au parte de condiții de excepție

Scandalul legat de reducerea indemnizației gimnastei Sabina Enache, dar...

Unde se vor caza cele 20 de persoane evacuate după ce o stradă din Slănic s-a surpat

Locuitorii din Slănic trăiesc clipe de coșmar după ce,...

Minorul dat dispărut în Prahova s-a întors la centrul rezidențial de la Izvoarele

Minorul dat dispărut în Prahova s-a întors singur, după...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică în mai multe localități

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică pentru perioada 29.04.2024 –03.05.2024.

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

În mandatul lui Volosevici, Ploieștiul a devenit cunoscut drept orașul celei mai mari șaorme

Invitat în emisiunea Observatorul Prahovean LIVE, candidatul PNL la...

Povestea succesului din SUA a echipei de robotică RO2D2 din Ploiești [VIDEO]

Căpitanul și PR-ul echipei de robotică RO2D2, formată din...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești: 2 – 0. „Lupii” nu reușesc să marcheze la Sibiu

FC Hermannstadt - Petrolul Ploiești, ultima partidă din runda...

Gimnastele de CSM Ploiești se antrenează într-o sală improvizată. În alte țări au parte de condiții de excepție

Scandalul legat de reducerea indemnizației gimnastei Sabina Enache, dar...

Unde se vor caza cele 20 de persoane evacuate după ce o stradă din Slănic s-a surpat

Locuitorii din Slănic trăiesc clipe de coșmar după ce,...
- Publicitate -