gal valea teleajenului

Inițierea de parteneriate publice private se dovedește de bun augur pentru șapte primării din Prahova, care, alături de mai multe firme locale, pot accesa până în 2020 suma de peste un milion și jumătate de euro.

În urmă cu aproape doi ani și jumătate, șapte administrații publice din Prahova au reușit, alături de mai multe firme care își desfășoară activitatea pe raza localităților respective, înființarea Grupului de Acțiune Locală Valea Teleajenului. Din acest parteneriat public privat fac parte primăriile Măgurele, Lipănești, Gura Vitioarei, Bălțești, Gornet, Dumbrăvești și Plopeni, precum și o serie de societăți comerciale.

„Începem anul în forță! Grupul de Acțiune Locală Valea Teleajenului a obtinut prima finanțare din fonduri europene 109.000 euro, suma ce reprezintă un avans de organizare din totalul de peste 1,5 milioane euro! Din acest GAL fac parte comunele Măgurele, Lipănești, Gornet, Gura Vitioarei, Băltești, Dumbrăvești și orașul Plopeni”, a fost anunțul lansat de Vasile Diaconu, primarul comunei Măgurele, localitate în care își are sediul Grupul de Acțiune Locală Valea Teleajenului.

„Scopul Grupului de Acțiune Locală Valea Teleajenului îl reprezintă dezvoltarea locală, atât prin derularea unor proiecte locale cu finanțarea atrasă, dar și prin sprijinirea societăților care fac parte din GAL, de pe raza fiecărei localități. Avem deja stabilite o serie de proiecte pentru dezvoltarea localităților care fac parte din GAL, proiecte care se regăsesc în strategia realizată de firma de consultanță”, ne-a declarat Robert Nica, primarul comunei Lipănești

„Grupul de Acțiune Locală Valea Teleajenului a obținut o finanțare în valoare de 1.516.000 de euro. 20% din această valoare reprezintă cheltuieli de funcționare, pentru ca GAL-ul să își poată desfășura activitatea până la finalul proiectului. Administrațiile locale pot obține finanțare pentru achiziționarea de utilaje, modernizarea de școli, de grădinițe și de cămine culturale, dar și pentru alte proiecte de infrastructură, în limita sumelor disponibile. La rândul lor, societățile comerciale de pe raza GAL Valea Teleajenului pot accesa finanțare atât pentru zona agricolă, dar și pentru zona non-agricolă, în domeniul prestărilor de servicii, alimentație publică, producție etc, GAL-ul având un program bine stabilit, care se regăsește în strategia de dezvoltare. Practic este vorba doar de o chestiune de timp pentru implementarea acestor proiecte existând deja sumele repartizate, fiind doar necesară depunerea de proiecte corecte și conforme de fiecare beneficiar”, a declarat pentru Observatorulph.ro Claudiu Antonie, reprezentant al firmei de consultanță Anderssen.

Sumele atrase sunt decontate prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

 

fonduri

 

 

 

 

Național
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Elevă de 16 ani, găsită spânzurată de tatăl său

Sorina T, o fată de 16 ani din comuna Călmăţuiu, sat Ionaşcu, elevă la Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele, a fost găsită spânzurată într-o anexă din gospodăria familie. Drama a avut...