Un om de afaceri din Comarnic a fost condamnat de Judecătoria Sinaia la 5 ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de ucidere din culpă și falsificare sau substituire de alimente ori alte produse. Ion Bârlică a fost trimis în judecată după ce cinci persoane, care au consumat băuturi contrafăcute cumpărate dintr-un magazin din Comarnic, au decedat. În urma anchetei s-a stabilit că oamenii au cumpărat de fapt băuturi fabricate din alcool metilic.

 

Judecătorii din Sinaia au decis ca Bârlică să plătească daune morale în valoare de 5000 de euro pentru fiecare dintre rudele victimelor și 20.000 de lei cu titlu de daune materiale.

Ion Bârlică a ajuns în fața instanței de judecată după ce în vara anului 2015, cinci persoane din Comarnic, printre care se afla un bărbat în vârstă de 40 de ani, dar și o femeie, au decedat după ce au consumat alcool metilic achiziționat de la un magazine din Comarnic. Prima victimă a fost un bărbat în vârstă de 72 de ani.

 

Acesta a decedat la domiciliu, iar rudele sale nu au fost prea îngrijorate în legătură cu cauza morții, pentru că bărbatul era cunoscut cu ceva afecțiuni medicale, în plus avea o vârstă înaintată. Suspiciunile au apărut în momentul în care și fiul primei victime, un bărbat în vârstă de doar 42 de ani a decedat la puțină vreme după ce tatăl său a fost înmormântat.

Atunci oamenii au început să-și pună întrebări și așa au aflat că cei doi, tată și fiu, au consumat împreună băuturi cumpărate de la un chioșc din Comarnic. Pe fir a intrat Poliția, mai ales că alte trei persoane fuseseră internate între timp, două la Spitalul din Sinaia și alta la Spitalul Județean, cu simptome similare. Toate trei consumaseră din aceeași băutură dubioasă cumpărată de la același magazine din Comarnic.

Suspiciunile s-au confirmat în urma apariției rezultatelor de la Medicină Legală care au confirmată că cel puțin în cazul bărbatului de 42 de ani, cauza decesului a fost intoxicația cu alcool metilic.

Decizia instanței din Sinaia, dată vineri, 27 ianuarie, nu este una definitivă și va putea fi atacată la instanța superioară.

 

Administrație
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Grindina a făcut prăpăd la Comarnic. FOTO

Comarnicul se numără printre localitățile din Prahova cele mai afectate de căderile de grindină de azi-noapte. Potrivit primarului orașului, Sorin Popa, fenomenele extreme au distrus mai multe...