Viața la bloc se dovedește a fi complicată la Ploiești, în lipsa unor reglementări mai clare cu privire la normele de conduită în condominiu. Lătratul căinilor crescuți într-un apartament de la parterul unui bloc din Ploiești a devenit un coșmar inclusiv pentru cei care locuiesc în imobilele vecine.
Problema legată de câinii și pisicile crescute în apartamente este mai veche la Ploiești, în lipsa unor reglementări clare. În cele mai multe cazuri discuțiile între vecini apar de la disconfortul legat fie de lătratul câinilor, fie mizeria făcută de animăluțe.
Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești nu stabilește clar anumite reguli privind creșterea animalelor la bloc.
Citește și: Viața la bloc în Ploiești. Gest de omenie între vecini pentru o femeie imobilizată la pat
Totul este lăsat la latitudinea iubitorilor de animale, care cresc câini și pisici și care trebuie, în mod obligatoriu, să se preocupe ca animăluțele să nu creeze disconfort celorlalți vecini.
Viața la bloc. Ploieșteni terorizați de câinii crescuți la parterul unui bloc
„Un locatar și-a amenajat propria curte, pe domeniul public. Usa din spatele blocului este folosită exclusiv de către acesta, nu mai este o ușa de bloc pentru toată lumea. Acum domeniul public este și proprietatea lui.
Citește și: Viața la bloc în Ploiești. „Expoziție” de mobilă veche și găleți la un bloc de garsoniere – FOTO
Este foarte mare gălăgie de la căței și de la pisici. Deține în apartament cinci – șase pisici și patru căței de talie mică, dar care latră în continuu.
Nimeni nu ia nici o măsura pentru gălăgia excesivă din partea cățeilor, care a devenit dereanjantă inclusiv pentru cei care locuiesc în imobilele învecinate.
Citește și: Viața la bloc în Ploiești. Cu rufele întinse în grădina de la bloc ce facem?
Blocul se află pe strada Splaiului. Blocul 34L, scara B, în apropiere de Bulevardul Republicii”, ne-a scris un ploieștean, care ne-a trimis mai multe imagini.
Viața la bloc. Ploieșteni terorizați de câinii crescuți la parterul unui bloc
Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea localităţii, precum şi constatarea faptelor ce constituie contravenţii, act normativ aprobat de Consiliul Local Ploiești, include o serie de reglementări privind normele de conduită.
Citește și: Motivul pentru care lipsesc băncile stradale în zona Maternității, din cartierul Mihai Bravu din Ploiești
Hotărârea vizează modul de utilizare a domeniului public pentru diferite activităti gospodărești (spălat rufe, gătit, etc.), reglementări cu privire la amplasarea bătătoarelor de covoare si a pubelelor pentru colectarea deseurilor menajere, dar nu pomenește nimic când vine vorba despre animăluțele crescute la bloc.
Viața la bloc. Ploieșteni terorizați de câinii crescuți la parterul unui bloc
Singura reglementare aprobată de Consiliul Local Ploiești, în 2007, care vizează stabilirea regimului de detinere a animalelor de companie si accesul acestora pe unele zone publice (Hotărârea Consiliului Local Ploiești nr. 8/20 ianuarie 2007), nu include însă reglementări cu privire la numărul minim/maxim de animale de companie care pot fi deținute de ploieștenii care locuiesc la bloc.
Citește și: Viața la bloc în Ploiești. Ce poți face dacă vecinul nu-ți permite accesul în uscătorie
Legea 196/2018, art. 22, alin 1, prevede clar însă că „proprietarii din condominii trebuie să adopte un document scris cu privire la regulile şi condiţiile de folosinţă a părţilor comune ale condominiului şi normele de conduită şi bună vecinătate dintre proprietari, numit regulament al condominiului”.
Viața la bloc. Ploieșteni terorizați de câinii crescuți la parterul unui bloc
Regulamentul adoptat de asociația de proprietari ar trebui să includă inclusiv reglementări clare și cu privire la disconfortul creat de lătratul cîinilor deținuți de proprietarii din bloc.
Citește și: Viața la bloc în Ploiești. Cei care locuiesc la parterul sau la etajul unu al unui bloc plătesc sau nu pentru lift?
Dar până atunci, cei deranjați de problema câinilor crescuți în apartamente, dar și de ocuparea domeniului public, au două modalități să rezolve problema. Fie vorbesc direct cu proprietarul animalelor, fie, în cazul unui refuz categoric din partea acestuia de a refuza problema, pot semnala acest lucru administrației locale, la Dispeceratul Primăriei, 0244/984.
Citește și: Viața la bloc în Ploiești. Dispută pentru băncile de lângă bloc
Tu ce problemă ai la bloc? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp.
In poza se vad doua pisici. Si alea latra?
Cei care tot reclama probleme cu animalele de companie sunt iubitori de animale sau urăsc animalele?
Atât timp cât nu sunt agresivi cainii nu vad ce problema aveți cu ei!!