Bivol periculos, abandonat la Talea. DSVSA Prahova a demarat o anchetă

Imaginile cu bivolul abandonat la Talea au fost publicate pe rețelele de socializare. La scurt timp, DSVSA Prahova a anunțat că au fost demarate verificări pentru a se constata care este starea de sănătate a animalului, dar și pentru depistarea proprietarului. Localnicii s-au plâns la Primăria Talea că animalul este periculos și nu ezită chiar să îi atace pe cei care se apropie prea mult de el.

Localnicii din Talea s-au plâns de mai multă vreme de prezența animalului pe raza satului Plai, cu atât mai mult cu cât bivolul este periculos și nu ezită chiar să-i atace pe cei care se apropie prea mult de el.

„Noi am semnalat de mai multă vreme autoritățile cu privire la prezența animalului pe raza satului Plai din Talea. Inclusiv proprietarul animalului a fost anunțat, prin viceprimar. Proprietarul este din Comarnic și nu este pentru prima dată când animalele lui ajung pe raza localității. De data aceasta, bivolul este abandonat de vreo trei luni și este periculos. Animalul intrat în localitate și a putut fi observat inclusiv pe drumul județean. Acum este undeva în satul Plai, în spatele caselor. Am luat legătura cu medicul veterinar și Poliția Națională s-a sesizat. Animalul este periculos și ne-am îngrijorat să nu aibă loc vreun eveniment nedorit”, a precizat Cristian Neagoe, primarul comunei Talea.

„A fost anunțat medicul veterinar din zonă pentru a vedea care este starea animalului și dacă acesta are crotalii pentru a se stabili care este proprietarul”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Imaginile cu bivolul abandonat la Talea au fost publicate pe rețelele de socializare.

„Bivol abandonat pe raza comunei Talea, județul Prahova. Nu mai merge din cauza unghiilor și doarme în zăpadă. Direcția Sanitar Veterinară luați măsuri pentru rele tratamente”, este unul dintre anunțurile postate pe rețelele de socializare.

Sursă foto – Facebook

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău