Avaria Electrica a lăsat fără apă localnicii din Pleașa. Explicația primarului comunei Bucov

Localnicii din Pleașa și din Colonia Pleașa au rămas, luni, fără apă și fără curent electric. Primarul comunei Bucov, Ion Savu, susține că totul a fost generat de o avarie Electrica provocată de condițiile meteo nefavorabile. Din cauza avariei, toate tablourile electrice din stația de alimentare cu apă s-au ars, paguba fiind estimată, potrivit edilului, la 30.000 de lei.

Prahova s-a aflat, luni, sub cod galben de ninsori abundente, iar problemele nu au întârziat să apară.

Din cauza condițiilor meteo, în mai multe localități din Prahova a fost întrerupt curentul electric.

Tot luni, localnicii din Pleașa și din Colonia Pleașa au constatat că nu mai au curent electric, dar nici apă, iar potrivit primarului comunei Bucov, Ion Savu, totul ar fi fost provocat tot de o avarie Electrica.

„Firele de la linia de înaltă tensiune s-au atins și au căzut peste firele liniei de medie tensiune, din care se alimenta stația de alimentare cu apă. Incidentul a dus la arderea tablourilor din toată stația de alimentare cu apă. Luni dimineață, după ora 10.00 s-a dat drumul la curent electric, iar la ora 20.00, situația a fost remediată în sensul că s-a dat drumul și la apă”, a precizat Ion Savu, primarul comunei Bucov.

Edilul localității a precizat, însă, că pentru remedierea problemei, marți, 12 ianuarie, va fi oprit curentul electric, pentru remedierea tuturor problemelor legate de curentul electric fapt care va conduce și la oprirea apei. Primarul comunei a precizat că se încearcă, în cursul zilei, repornirea generatorului electric, însă a menționat că pagubele generate de avarie au fost semnificative, acestea cifrându-se la aproximativ 30.000 de lei.

Citește și: Localnicii din Pleașa, comuna Bucov, au fost lăsați fără apă în miezul iernii. Oamenii nu au cu ce să se încălzească și să se spele

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău