fbpx

pensie-minimă-socială.jpg

La această oră pensia minimă socială este în cuantum de 640 de lei/lună. Drepturile acordate cu titlu de pensie socială minimă garantată se suportă din bugetul de stat și se plătesc de către Casa Națională de Pensii Publice. Pensia socială minimă garantată ar urma să crească la 1 septembrie 2019 la 704 lei.

La finele lunii decembrie 2018, în evidențele Casei Județene de Pensii Prahova figurau ca beneficiari de pensie minimă garantată un număr total de 32.494 de pensionari.

Potrivit Casei Județene de Pensii Prahova, beneficiază de pensia socială minimă garantată pensionarii sistemului public de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul pensiei sociale minime garantate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Pensia sociala minima garantata nu este un drept de sine stătător, acesta este un accesoriu al dreptului principal, respectiv dreptul la pensie din sistemul public, prin urmare, pentru acordarea acesteia nu este necesara cererea pensionarului”, a preciza Casa Județeană de Pensii Prahova.

Pensia socială minimă garantată se determina ca diferență între nivelul prevăzut de lege și nivelul cuantumului pensiei cuvenit sau aflat în plată.

„În situația persoanelor care beneficiază, prin cumul, atât de unul sau mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cât și de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum și de drepturi stabilite și plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale, la acordarea pensiei sociale minime garantate se are în vedere nivelul cuantumurilor însumate ale tuturor acestor venituri”, a mai precizat Casa Județeană de Pensii Prahova.

Anul trecut, pensia minimă socială a crescut de la 520 de lei la 640 de lei. Din luna septembrie 2019, nivelul indemnizației sociale minime ar urma să crească cu 10%, la 704 lei

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg