poluare-petrobrazi-prahova.jpg

Tot mai mulți locuitori ai comunei Brazi susțin că în  ultima perioadă rafinăria Petrobrazi generează un fum gros, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută. Astăzi, un cititor ne-a trimis imagini asemănătoare cu o situație descrisă anterior de reprezentanții OMV Petrom ca fiind un incident provocat de o pană de curent.

 

”M-am speriat de un zgomot care venea dinspre rafinărie, iar când am ieșit în curte am văzut flăcări uriașe și fum gros de la Petrobrazi. Sunt curios ce vor mai spune acum cei de la OMV și de la Mediu” a fost mesajul cititorului nostru.

Săptămâna trecută, la solicitarea redacției n oastre, reprezentanții OMV Petrom au furnizat următoarea explicație:

 

”In cursul zilei de joi, 11 mai, rafinaria Petrobrazi a fost afectata de o pana de curent cauzata de factori ce nu sunt sub controlul rafinariei, fapt ce a determinat  oprirea instalatiilor. Ca masura de siguranta pentru angajatii din rafinarie si pentru locuitorii din vecinatati, a fost necesara arderea la facla a gazelor din instalatii, ceea ce se vede in inregistrarea transmisa”

Citește continuarea comunicatului OMV Petrom AICI.

La solicitarea observatorulph.ro, comisarii Gărzii de Mediu Prahova au susținut atunci că incidentul nu a provocat o poluare atmosferică:

Așteptăm reacțiile OMV și comisarilor de mediu și după filmarea de astăzi: