Criza de spații de la Școala I.A. Bassarabescu din Ploiești nu are, deocamdată, soluții rapide. În această seară s-au purtat discuții aprinse între primarul Politeanu, directorul școlii Bassarabescu, Andreea Matei, și zecile de părinți care au copiii în această unitate.
Întrebarea la care părinții, revoltați, au vrut un răspuns a fost „Unde ne ducem copiii din toamna?” Răspunsul primarului Ploieștiului, Mihai Politeanu, a fost tranșant: ”Nicăieri, nu am niciun răspuns, fiindcă nu a mai fost construita nicio școală de 35 de ani”.
Soluția propusă de Politeanu a fost construirea unei școli modulare, însă este nevoie de donații si sponsorizări.
Unii părinți nu au agreat ideea scolii modulare, invocând lipsa unei săli de sport și au vrut să știe de ce nu s-a putut face relocarea la Palatul Copiilor?
Primarul a declarat că reprezentanții de la Palatul Copiilor au refuzat această variantă.
”Răspunsul lor a fost ferm: Nu primesc copii de la Bassarabescu. Au instrumente sensibile care ar putea fi afectate. Vă spun sincer, din acest motiv am dat-o afară din sediul Primăriei Ploiești pe inspectoarea generală școlară. Inspectoratul Județean Prahova minte și își bate joc când spune că nu poate interveni. Poate si are cadrul legal. Faceți presiuni pentru reducerea circumscripției școlare” le-a transmis primarul părinților indignați.
Aceștia au mai cerut să nu mai fie primiți copiii cu viza de flotant, însă directoarea școlii, Andreea Matei, a declarat: „Asta ar însemna să încălcăm legea. Trebuie să primesc copiii cu domiciliu sau reședință. Până acum, și de abia s-a încheiat a treia zi, am 67 de înscriși, peste 20 cu viză de flotant. Limita ca să putem funcționa e de 88, în patru clase. O să ajungem, mai mult ca sigur la opt clase și anul acessta. Unde îi vom băga? Nu știm”.
Reprezentanții asociației părinților au susținut că se vor implica alături de primărie în campanii de strângere de fonduri absolut necesare pentru viitoarea școală modulară. Aceștia susțin că vor face presiuni la Minister, inclusiv pentru modificarea legislației privind viza de flotant, dar și pentru găsirea unor soluții astfel încât copiii să aibă suficiente locuri în școală.
În plus, părinții au promis că vor organiza un protest, săptămâna viitoare, în fața sediului Inspectoratului Școlar Județean Prahova.
Reamintim că Observatorul Prahovean a prezentat, în premieră, situația de la Școala I.A. Bassarabescu aici: Elevi de la Bassarabescu, relocați din cauza supraaglomerării
După apariția articolului, primarul Polițeanu a reacționat și a propus soluția școlii modulare. Detalii aici: Supraaglomerare la Școala Bassarabescu. Reacția primăriei
Cred ca domnul primar nu cunoaste exact numarul scolilo din Ploiesti. A spus ca in 35 de ani nu s-a mai construit nicio scoala in Ploiesti. Scoala Nicolae Simache 1992, scoala I.A. Basarabescu 2008. Cred ca este o anomalie la scolile generale din Ploiesti. In anii 80 si cei 90 erau cam de doua, trei ori mai multi copiii in Ploiesti decat acum, dar, toti aveau loc in scoli. Cred ca ar trebui cercetat pe la evidenta populatiei. Va multumesc.
Scoala Bassarabescu a fost data in folosinta in 1996, nu in 2008 cum sustineti.
problema reala este generata de cei care isi inscriu copii la scolile generale si gimnaziale din ploiesti desi au locuri suficiente si scoli bune in satul/comuna din care provin. Spatiul nostru din Ploiesti este sufocat de numarul mare al doritorilor care considera ca nu sunt scoli suficient de bune in satul/comuna lor de parca programa nu e aceeasi pentru toata lumea. Aici trebuie intervenit si sa li se interzica celor care nu au domiciliu stabil pe raza municipiului sa-si inscrie copii la scolile din Ploiesti. Supraaglomerarea ar fi rezolvata destul de usor, dar nu se vrea ca parintii nu inteleg faptul ca pot ajunge la aceleasi performante si la scolile din satul lor de vreme ce sate si comune sarace in apropierea Ploiestiului nu prea exista. Sau au serviciul in Ploiesti si vor sa ii duca si sa.i aduca acasa cand ies de la munca, ceea ce de multe ori nu se poate si sunt nevoiti sa ia autobuze si microbuze. Nu le.o fi oare mai simplu sa mearga la o distanta de cateva case in loc sa astepte in statii sau dupa parinti in curtea scolii ?