Părinții ai căror copii învață la Școala Gimnazială „I.A. Bassarabescu” din Ploiești sunt, în continuare, nemulțumiți de lipsa acută de spațiu din această unitate de învățământ. Anul trecut, spre exemplu, deși conducerea școlii a cerut înființarea a patru clase pregătitoare, numărul s-a dublat. Pentru viitorul an școlar s-au înscris, în numai două zile, 59 de elevi. La această instituție se învață în trei schimburi.
Din cauza supraaglomerării, la școala Bassarabescu se învață în trei schimburi, lucru care, spun părinții, afectează gradul de concentrare al elevilor.
„Dispunem de 24 de spații, însă avem 19 clase de gimnaziu și 32 de ciclu primar, adică mai mult decât dublu.Numai la clasa pregătitoare, deși am cerut înființarea a patru clase, avem opt, fiecare cu câte 25, 26 de elevi. La clasa I, anul acesta, funcționăm cu șase clase, la a doua șapte, la a treia șase, iar la a IV-a cinci. Pe fiecare nivel de studiu, aproximativ 26 de elevi, adică o clasă, sunt veniți cu viză de flotant.
Nu știu ce soluții vor fi găsite în privința relocării, ideea este că suntem supraaglomerați, iar eu nu pot refuza părintele în momentul în care vine cu toate documentele de înscriere în regulă”, transmitea, la jumătatea lunii martie, directorul instituției, Andreea Matei.
Deja, la școala Bassarabescu au fost înscriși 59 de copii
Înscrierile la clasa pregătitoare au început pe 31 martie și durează până pe 6 mai. Deja, la școala Bassarabescu au fost înscriși 59 de copii. „Am cerut înființarea a patru clase cu 22 de elevi. Asta ar însemna un număr de 88 de copii. În condițiile în care în doar două zile avem 59 de înscriși, nu știm ce va fi”, a precizat, astăzi, Andreea Matei.
Întâlnire a părinților cu primarul Mihai Polițeanu
Primarul Mihai Polițeanu a făcut un apel la companii să contribuie cu donații/sponsorizări la construirea unei clădiri modulare al cărei cost se ridică la aproximativ 600.000 de euro.
Containerele modulare ar putea găzdui șase clase, vor dispune de grupuri sanitare, încălzire prin aer condiționat și alte dotări obligatorii pentru a obține toate avizele de funcționare. Școala modulară ar urma să fie amplasată pe terenul din curtea Palatului Copiilor care aparține administrației locale.
Municipalitatea a anunțat că, prin achiziție directă, va fi întocmit studiul de fezabilitate „Construcție modulară pentru Școala Gimnazială ,,I. A. Bassarabescu”. Valoarea estimată este de 40.000,00 lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind din bugetul local.
Pe 2 aprilie, în sala de sport a școlii are loc o întâlnire între părinți și primarul Polițeanu în vederea identificării unor soluții pentru rezolvarea problemei supraaglomerării.
Acest comentariu contine acuzatii grave care nu au fost probate
Din păcate acesta este rezultatul multor ani in care in cartier s-a contruit haotic, blocuri peste blocuri fără spatiu verde, locuri de parcare, platforme de gunoi dar in care s-au mutat oameni tineri, cu copii de vârstă școlară. Fosta școală 20 s-a transformat in 2021 in Palatul Copiilor desi era clar că în zonă era nevoie stringentă de școală. Autoritățile locale au pasat răspunderea către Inspectoratul școlar, cei de la Inspectorat către Primărie si acum cei care suferă sunt copiii.
Buna ziua,
din acest articol https://www.observatorulph.ro/administratie/25410-terenul-de-sport-al-fostei-scoli-20-din-ploiesti-retrocedat de acum cativa ani se intelege si faptul ca Scoala 20 a fost data in folosita – nu donata – catre Ministerul Culturii. De ce nu se poate repune in functiune ca institutie de Invatamant? – daca nu este in proprietatea ministerului culturii este a noastra a copiilor si a parintilor – avem nevoie de ea – ar salva foarte mult nu s-ar mai cheltuii bani…