„Am găsit asta pe o hartă turistică… Și am pățit-o și eu. Că doar fraierii nu mor, doar se schimbă”, a comentat, astăzi, Dan Negru, pe pagina sa de Facebook, după ce a ajuns la Câmpina pentru a vizita „Turnul din Pisa”, varianta mioritică. Așa zisul obiectiv, care nu e altceva decât o clădire lăsată în paragină de ani de zile, apare pe site-urile de profil ca…destinație turistică. (VIDEO la finalul textului)
„Deși cunosc Valea Prahovei cu ochii închiși, am luat o capcană turistică. Sunt un fraier cu diplomă, de azi începând. Pe harta din mașină am găsit obiectivul ăsta turistic, venind dinspre Sinaia spre București. Uite, aici scrie obiectiv turistic, Turnul din Pisa, din Câmpina. Nu l-am văzut până acum, așa că am făcut un ocol și m-am dus să îl văd (…) De fapt, o clădire de birouri, lăsată în paragină. Inițial, proiectul avea patru etaje, dar constructorul i-a mai pus trei.
Prin 1997 au construit-o, cam de atunci au și oprit-o și de atunci e tot așa. Azi, a ajuns obiectiv turistic. Alea trei etaje puse în plus i-au afectat structura de rezistență, așa că ea se înclină încet încet. La prima zgâlțâitură probabil o să cadă. Ferească Dumnezeu să nu cadă în capul cuiva.
Cică au fost vreo 40 de termene de judecată pe ruina asta, naiba să le ia… Important e că în centrul orașului Câmpina e hidoșenia asta, clădirea asta abandonată. La fel de interesant e că pe Site-uri turistice sau pe hărți, ruina asta e obiectiv turistic: Turnul din Pisa de la Câmpina. Și fraieri ca mine vin să-l vadă”, a comentat omul de televiziune, Dan Negru.
Povestea „Turnului din Pisa”, de la Câmpina e una înfiorător de veche
Imobilul s-a vrut a fi clădire de birouri. În 1997 a început construcția clădirii. Proiectul avea prevăzute patru etaje, numai că proprietarul, SC Erin, și-a spus că ar mai merge încă trei, fără autorizație. Logica în toată această poveste? Nimeni nu o știe, mai ales că au urmat ani de procese, fiindcă imobilul a fost abandonat, implicit și grandiosul proiect local. Iar clădirea, dincolo de mizerie și …jenă, reprezintă un real pericol la cel mai mic cutremur.
S-a vehiculat varianta demolării. Prin implozie, date fiind blocurile de locuințe din imediata apropiere. Au fost doar vorbe, însă
Și azi, după mai bine de 27 de ani, „Turnul din Pisa” autohton e tot acolo și face de râs un municipiu.
Au fost zeci de procese, ani de zile în care societății i s-a cerut socoteală de către fostele administrații pentru lăsarea de izbeliște a clădirii Niciun rezultat concret, însă.
Turnul de la Câmpina (încă) rezistă. Oamenii se tem. Dincolo de mizerie și aspectul absolut grotesc, ei nu omit pericolul pe care îl reprezintă acest mastodont inutil a cărui structură de beton se înclină de ani de zile, punând în pericol vieți.
Un șantier abandonat. O clădire meschină și inutilă afectată de ploaie și vânt, cu armături demult ruginite. Un semn al neputinței, ori indiferenței celor în măsură să facă ceva.
Un gust amar pentru câmpineni să vadă că al lor „Turn din Pisa”, aflat vizavi de fostul cinema central, și el ajuns ghena de gunoi a orașului, e doar o glumă proastă care apare apare pe site-urile de profil ca….destinație turistică. Punct de interes și atracție pentru posibilii vizitatori, printre care, astăzi, 11 ianuarie 2025, și Dan Negru, care s-a numit „fraier cu diplomă” pentru țeapa luată.
Cum ți se pare subiectul?
Vedeti ca mai e una si in Ploiesti, langa Kaufland Vest. Dar nu va dau voie ” baietii ” sa pomeniti de ea.
O rușine locală pentru care sunt vinovate toate administrațiile locale și bineînțeles această justiție de doi lei din România.