De ce a murit tânărul plimbat între patru spitale din Prahova. Verdictul medicilor legiști

Observatorulph.ro publică astăzi verdictul dat de medicii legiști în cazul morții lui Sabin Ciurcă, tânărul de 25 de ani din localitatea Făget, plimbat între patru spitale după ce a fost considerat suspect de coronavirus. Acesta a murit joia trecută la spitalul din Câmpina, înainte ca testul COVID-19 să iasă negativ.

Sabin Ciurcă și-a pierdut viața pentru că niciun medic din cele patru spitale din Prahova, între care a fost plimbat (Spitalul Vălenii de Munte, spitalul județean din Ploiești – UPU și Movila, spitalul CFR și spitalul Municipal Câmpina), nu și-a asumat răspunderea de a-l opera. Victima s-a întors din Germania pe 7 martie, însă a fost considerat suspect de COVID -19 pe 29 martie. Pe 2 aprilie, Sabin, care era căsătorit recent și avea o fetiță de numai o lună, a murit la Câmpina.

Detalii aici: Un prahovean de 25 ani a murit după ce a fost plimbat între patru spitale. Considerat suspect de Covid, testul a ieșit negativ în ziua decesului

În urma autopsiei efectuată la Serviciul de Medicină Legală Ploiești s-a stabilit și cauza morții: septicemie provocată de pancreatită acută necrotico-purulentă.

Ce spune directorul Spitalului Municipal Câmpina despre moartea pacientului de 25 de ani, suspect de Covid. Testul a fost negativ

”Din câte am aflat, medicul de la județean a știut de ce suferea Sabin al meu, însă niciun doctor nu l-a operat, probabil pentru că toți credeau că are coronavirus. Ieri mi-am îngropat băiatul, iar de azi încep să fac tot ce depinde de mine pentru a i se face dreptate. Copilul meu a murit cu zile!”, a declarat Marian Ciurcă, tatăl victimei, pentru observatorulph.ro.

Surse medicale susțin că dacă Sabin ar fi fost operat în regim de urgență ar fi supraviețuit acestei boli. Vom reveni asupra acestui subiect!

Reamintim că, până în prezent, singura măsură luată de DSP a fost aplicarea unei amenzi de 30.000 de lei Spitalului Municipal Câmpina unde a decedat victima (detalii AICI).

 

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău