30.000 de lei amendă pentru Spitalul Municipal Câmpina, în cazul tânărului pacient decedat, după ce a fost ”plimbat” între 4 spitale prahovene

Continuă ancheta morții tânărului prahovean, în cazul care a șocat și scandalizat întrega comunitate. ”O primă sancțiune aplicată unității medicale din Câmpina este doar începutul a ceea ce urmează”, a precizat dr. Bogdan Nica, director DSP Prahova.

În urmă cu două zile, la Spitalul Municipal din Câmpina, un tânăr de doar 25 de ani, din localitatea Făget, înceta din viață, după ce fusese ”plimbat” între 4 spitale din Prahova.

Sabin Ciurcă, căsătorit de curând și tatăl unei fetițe de doar o lună, a murit joi dimineață la Spitalul Municipal Câmpina, după ce a agonizat aproape o săptămână, fără să fie operat, deși se afla într-o situație evidentă de ”urgență medicală”.

Ajunsese inițial la Spitalul Vălenii de Munte, apoi la SJU Ploiești. De aici a fost trimis la Spitalul CFR Ploiești, apoi la Spitalul Municipal Câmpina (spital covid, întrucât acesta spusese că a fost plecat în Germania, deși revenise de aproximativ o lună). La Câmpina se pare ca a fost consultat în salvare și retrimis la CFR. Întrucât starea lui de sănătate se înrăutățise, a fost trimis pentru a doua oară la Câmpina, unde a și murit. Detalii în știrea inițială AICI.

După publicarea cazului în exclusivitate în Observatorulph, autoritățile au declanșat imediat anchete, atât pe linie profesională, dar și pe latura penală. Dr. Bogdan Nica, director al DSP Prahova a cerut tratarea cazului cu celeritate.

A apărut astfel și prima sancțiune, o amendă de 30.000 de lei, aplicată de DSP Spitalului Municipal Câmpina. Contactat de Observatorulph, directorul DSP Ph Bogdan Nica a declarat:

”Sancțiunea este conform HG 857/ 2011 actualizată, art.30 lit.O, în valoare de 30 000 lei, pentru nerespectarea de către personalul unității sanitare a protocoalelor și procedurilor în privinta actului medical. Sancțiunea are valoarea maximă prevăzută de lege și a fost dată spitalului. Ancheta continuă pentru stabilirea întregului lanț al culpelor medicale, la finalul cercetării DSP urmând ca dosarul să fie predat Parchetului care va stabili culpele de natură penală ale cazului.”

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău