Cât de important este screening-ul pentru cancerul de col uterin. Lista testelor și unde le poți efectua rapid

0

Cancerul de col uterin este o afecțiune care progresează lent, iar screeningul reprezintă cea mai eficienta metodă de prevenție. IconLab recomandă testarea periodică, la intervale regulate, a tuturor femeilor active sexual pentru a depista dacă prezintă leziuni precanceroase.

Testul Babeș-Papanicolau constă în analiza unei probe de celule recoltate de pe suprafața colului uterin, scopul fiind acela de a detecta infecții sau celule atipice care pot progresa către cancer dacă nu sunt tratate. Manevra de colectare a celulelor durează doar câteva secunde și nu este dureroasă.

Testul Babeș-Papanicolau se poate efectua prin două metode: metoda convențională și cea în mediul lichid, cea de-a doua fiind și cea mai nouă și cu riscuri mai mici de erori.

Testul HPV reprezintă analiza secrețiilor vaginale, care permite identificarea prezenței sau absenței diferitor tipuri de HPV.

Dacă testul HPV este negativ, riscul de apariție a cancerului de col uterin este foarte scăzut. Prin urmare, se recomandă un nou test Papanicolau peste 3 ani.

Dacă testul HPV este pozitiv, riscul de apariție a cancerului de col uterin este înalt și se recomandă o colposcopie pentru examinarea detaliată a colului uterin. În cazul unor rezultate anormale, medicul va colecta biopsia, și în baza rezultatelor obținute vă va informa despre următorii pași și tratamentele necesare.

Examenul bacteriologic al secreției vaginale – depistează prezența diferitelor infecții de la nivelul vaginului, numite vaginite. Acestea pot fi endogene – prin multiplicarea germenilor prezenți în mod normal în vagin (saprofiți), care devin patogeni; pot fi exogene – prin prezența unor microorganisme provenite din exterior: bacterii – Neisseria gonorrhoeae; virusuri – v. Herpes, HPV; protozoare – Trichomonas vaginalis. Acestea se transmit de obicei prin contact sexual.

La IconLab, pretul pentru un Test Babeș-Papanicolau este de 90 de lei, costul pentru analiza de Screening HPV tulpini High Risk este de 240 lei, iar Genotiparea HPV (care detecteaza prezenta a 32 de genotipuri de HPV) are pretul de 350 lei.

Deasemenea exista si un pachet special creat cu un pret mai avantajos Examen citologic in mediu lichid + Screening ADN HPV, screening si genotipare 16/18, la prețul de 320 lei.

(P)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău