PNL – USR: Dușmani la București, prieteni la Ploiești. Cum funcționează alianța pe plan local – VIDEO

1

Relația tensionată dintre PNL și USR de la București, soldată cu ruperea coaliției de guvernare, dar și cu picarea Guvernului Cîțu, nu se resimte în teritoriu, unde lucrurile nu au trecut în sfera scandalurilor, în ciuda disputelor dintre cele două tabere la nivel național.

Dacă relația dintre USR și PNL a devenit tensionată la București, totul culminând cu ruperea coaliției de guvernare și implicit cu votarea, de către USR, a moțiunii împotriva Guvernului Cîțu, în teritoriu planează o aparentă liniște, lucrurile fiind privite diametral opus.

Citește și: Guvernul Cîțu a fost demis! Moțiunea de cenzură a fost adoptată

La București, replicile tăioase dintre echipa Cîțu și echipa USR au atins apogeul. La Ploiești lipsesc atacurile sub centură din partea celor două tabere.

Astfel, la Consiliul Județean Prahova majoritatea este asigurată fără nicio problemă, cele mai multe proiecte de hotărâri fiind votate în bloc de toți consilierii, indiferent de formațiunea politică din care aceștia fac parte.

Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Cristian Apostol (USR), susține că la Consiliul Județean Prahova funcționează „echipa”.

„La acest moment, cel puțin la Consiliul Județean Prahova, nu sunt și nu vor fi niciun fel de modificări… Noi am venit în Consiliul Județean ca o echipă, nu neapărat ca o alianță.

Deși am avut o alianță electorală, noi suntem o echipă și încercăm să livrăm exact ceea ce am promis în programul nostru județean de guvernare, să-i spunem așa. Livrăm pentru prahoveni în primul rând”, a precizat Cristian Apostol, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova.

Situația este aproape similară și la Consiliul Local Ploiești. În ciuda câtorva proiecte la care USR s-a abținut, alianța electorală PNL – USR PLUS, din 2020, rezistă, probabil și pentru că majoritatea este asigurată de PNL și USR.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. PDL si USR sunt niste haite de maidanezi, preocupati de ros ciolane grase. Nu se contreaza pentru ca e contraproductiv. In Ploiesti n-avem nici politie, nici justitie, administrarea orasului se face doar spre fericirea iubitorilor de manele. In care capitala de judet centrul este ocupat de magazine de haine vechi, case de amanet, ” cazinouri ” si bombe pentru cocalari? Numai la noi e posibil asa ceva.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău