”Păruială” pe Facebook între primarul Ploieștiului, Adrian Dobre și Andrei Volosevici. Care este motivul

2

Apropierea alegerilor locale, care vor fi organizate cel mai probabil în toamna acestui an, încinge spiritele în politica ploieșteană, chiar și în interiorul partidelor. Astfel s-a ajuns la un schimb dur de replici între primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, cel care a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat și Andrei Volosevici, fostul primar în perioada 2008-2012 și candidatul desemnat al PNL la Primăria Ploiești în 2020.

Deși a anunțat oficial că nu va mai candida pentru un nou mandat, primarul în funcție al Ploieștiului, Adrian Dobre, nu pare să fi renunțat la bătălia politică în perspectiva alegerilor locale din toamnă.

Citește și Ce a primit în schimb Adrian Dobre de la PNL ca să nu mai candideze la Primăria Ploiești

Așa se explică de ce între Dobre și candidatul desemnat oficial de PNL la Primăria Ploiești, Andrei Volosevici a izbucnit un adevărat război al postărilor pe rețelele de socializare, dar și în consiliul local. Iată cum s-a ajuns în această situație.

Scandal în ședința consiliului local. Liberalul Sârbu l-a atacat pe liberalul Dobre

La ultima ședință a Consiliului Local Ploiești, consilierul PNL, Gheorghe Sârbu, l-a atacat direct pe primarul Adrian Dobre, colegul său de partid, cerându-i socoteală edilului pentru că nu a achitat ratele bancare în ultimele luni.

Întreaga situație a fost catalogată de social-democrați ca fiind „un moment istoric”, în condițiile în care proiectul era inițiat de primarul PNL Adrian Dobre, iar principalii „contestatari” erau fix aleșii liberali.

Detalii aici: Cum a ajuns Ploieștiul falimentar. Scandal monstru în Consiliul Local după ce liberalii i-au cerut socoteală primarului PNL Dobre

Volosevici, atac la Dobre pe Facebook

Ieri, fostul primar Andrei Volosevici a postat pe pagina sa de Facebook un text în care solicita public conducerii primăriei și implicit lui Adrian Dobre, să transmită modul în care vor fi cheltuiți 38,5 milioane de lei. Este vorba de banii care au intrat recent în conturile Municipalității în urma unui proces câștigat de SPFL cu Telekom, care trebuie să plătească, eșalonat, o datorie de aproximativ 80 de milioane de lei către bugetul local.

”Solicit reprezentanților executivului ploieștean să încerce un exercițiu de transparență și să facă public modul în care va fi distribuită această sumă deloc de neglijat, nu de alta dar, dacă nu vă supărați, vorbim despre banii ploieștenilor!” a fost ”săgeata” aruncată de Volosevici pe Facebook.

Răspunsul actualului primar, Adrian Dobre, nu a întârziat să apară

Acesta a postat pe Facebook o situație a creditelor angajate de foștii primari ai Ploieștiului, din care nu lipsește ”bunul său prieten din copilărie” așa cum îl prezenta Dobre pe Volosevici în campania electorală din 2016:

”Fac câteva clarificări absolut necesare legate de situația financiară a Primăriei Municipiului Ploiești. Asta pentru că, așa cum știți, evit cât se poate să răspund celor care mimează un sentiment de preocupare publică.
Da, am amânat plata ratelor la credite pentru câteva luni de zile, asta din cauza situației generate de pandemie (blocarea anumitor activități, suspendarea plății impozitelor, banii alocați stopării răspândirii virusului, care nu au fost prevăzuți etc), credite care nu au fost făcute în timpului mandatului meu.
Da, avem rate mari la bănci, plătim lunar 5,5 milioane de lei și asta s-a întâmplat pe tot parcursul mandatului meu. În ciuda acestor probleme, am găsit de fiecare dată soluții.
Vreau să fie foarte clar faptul că eu nu sunt împotriva creditelor și știu că orice administrație funcționează cu credite, ca de altfel întreaga economie.
Un singur lucru vreau să subliniez și anume: în momentul împrumutului, fie că vorbim de persoană fizică, societate sau administrație publică, cel care face împrumutul trebuie să fie responsabil.
Responsabilitate dată de cuantumul și durata împrumutului, precum și de modul de folosire al banului împrumutat.
Spun asta pentru că nu este în regulă să-ți îndatorezi urmașii ca să mergi la restaurant, să faci lucrări proaste sau să plantezi panseluțe din banii împrumutați. Deși la noi la Ploiești s-a demonstrat că se poate asta.
Situația creditelor aflate, acum, în plată la Primăria Municipiului Ploiești:
Anul 2007 – Emil Calotă – 29.400.000 Euro, împrumut B.C.R
Anul 2011 – Andrei Volosevici – 40.000.000 Euro, împrumut BRD
Anul 2014 – Iulian Bădescu – 79.000.000 lei, împrumut CEC Bank
Anul 2016 – Cristian Ganea – 150.000.000 lei, împrumut Exim Bank.
Mai fac o singură mențiune, creditul Exim Bank nu a fost, încă, folosit integral.

În această dimineață, Volosevici a revenit cu o nouă postare, ca răspuns la acuzația lui Dobre că în mandatul său primăria a împrumutat 40 de milioane de euro:

”Eu îmi însușesc exercițiul de transparență!

Pentru că circulă în spațiul public lista cu creditele pe care le-a angajat primăria Ploiești în ultimii ani, doresc să fac următoarea precizare: da, am contractat un credit în valoare de 40 milioane euro în anul 2011. Ceea ce nu se spune este faptul că atunci când am plecat din funcția de primar al Ploieștiului am lăsat din acest credit NECHELTUITĂ suma de 26.866.120 euro (conform documentului oficial anexat).
Ce am făcut cu banii pe care i-am cheltuit? Ce am făcut în Ploiești în mandatul în care am fost primar? Vă invit să ne reamintim:
– Construcția Stadionului Ilie Oană
– 40 blocuri termoizolate (cu ZERO costuri pentru locatari)
– 4 parcuri modernizate și un parc nou creat (Câineni)
– 200 hectare amenajări spații verzi
– 43 locuri de joacă modernizate și nou create
– 680 străzi modernizate
– 94 străzi asfaltate pentru prima dată în istoria orașului
– 7.000 locuri noi de parcare cu dale înierbate și 10.500 locuri de parcare asfaltate refăcute
– 70 km canalizare – 6000 gospodării racordate gratuit
– 5 km extindere rețea apă – 412 branșamente gratuite
– 140 km rețea de gaze reabilitată
– pasaje pietonale reabilitate: Casa de Cultură a Sindicatelor și Complexul Nord
– două grădinițe noi, 4 unități de învățământ consolidate, 38 unități de învățământ modernizate
– realizarea, în proporție de 85%, a proiectului noii stații de epurare
– 18 cartiere modernizate: Rudului, Moțoi, 9 Mai, Enăchiță Văcărescu, Malu Roșu, Mihai Bravu, Bereasca, Republicii, Nord, Vest I și Vest II, Peneș Curcanul, Democrației, Mihai Eminescu, Cina, Ghighiului, Bulevardul București, Râfov
– preluarea în patrimoniul primăriei și modernizarea Sălii Sporturilor „Olimpia” ( finalizată în anul 2013)
– realizarea documentației pentru proiectele cu fonduri europene – liniile de tramvai 101 și 102 si supratraversarea de la Strejnic, care s-au realizat ulterior
– semnarea contractului de finanțare pentru realizarea Parcului municipal Vest
– prima ediție a festivalului internațional cu vânzare de film „Golden Carpathian Ploiești European Film & Fair”, august 2011
– primul concert Goran Bregovic la Ploiești
…Și da, am avut și flori multe în oraș pentru că eu am promis ploieștenilor că vor avea un oraș colorat, viu, de care să fim mândri.
Acesta a fost exercițiul de transparență al mandatului meu de primar, acestea sunt proiectele pe care le-am realizat, într-o perioadă de criză economică mondială, dar cu efortul și susținerea echipei de consilieri, a personalului din primăria Ploiești și, nu în ultimul rând, a ploieștenilor, cărora le mulțumesc încă o dată!
Și pentru că tot suntem pe facebook și e la modă, îi provoc să facă acest exercițiu de transparență și pe ceilalți primari care au urmat la conducerea orașului (cu poze)!”

Cât va mai continua războiul între cei doi? Greu de răspuns, dar cu siguranță adversarii politici ai liberalilor ploieșteni și-au comandat porții duble de popcorn 🙂

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

2 COMENTARII

  1. Tind sa-l cred pe Andrei V. după fostul mandat al său ca primar, unde a avut reușite.Dobre,actualul primar n-a făcut nimic pentru ploieșteni,nici măcar 5% din realizările lui Boc la Cluj.Ploieștiul arata deplorabil!

  2. Il invit pe actualul domn primar sa se plimbe putin prin centrul Ploiestiului,sa coboare scările de la traversarea subterană spre Omnia sa vada ca daca nu ai grija te impiedici de aceleași pavele rupte,sparte de atâția ani…Ma mir ca mai are tupeul sa mai candideze…

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău