Dacă moțiunea de după asumarea răspunderii trece, guvernul Orban ar pica în februarie

0
big_ludovic_orban_d77ca.jpg

big_ludovic_orban_d77ca.jpg

Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului solicitarea convocării unei sesiuni extraordinare, stabilindu-se și calendarul acțiunilor care ar putea avea drept consecință răsturnarea guvernului Orban prin moțiune de cenzură.

„Până pe data de 27 ianuarie se vor depune amendamentele pe legea pe care Guvernul își asumă răspunderea. Pe data de 29 are loc prezentarea și dezbaterea. Vom intra cu prezentarea și votul pe moțiune într-o sesiune ordinară”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Votul pentru moțiunea de cenzură pe care o vor depune parlamentarii PSD și UDMR va avea loc la începutul lunii februarie.

Disputa politicienilor a pornit de la asumarea răspunderii Guvernului în problema modificării legislației pentru alegerile locale. Conform proiectului de lege, primarii vor fi aleși din două tururi de scrutin dacă nu obține niciun candidat în primul tur 50%+1 din voturile exprimate. De asemenea, cresc șansele candidaților independenți să poate intra în competiția electorală.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here