big_ludovic_orban_d77ca.jpg

Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului solicitarea convocării unei sesiuni extraordinare, stabilindu-se și calendarul acțiunilor care ar putea avea drept consecință răsturnarea guvernului Orban prin moțiune de cenzură.

„Până pe data de 27 ianuarie se vor depune amendamentele pe legea pe care Guvernul își asumă răspunderea. Pe data de 29 are loc prezentarea și dezbaterea. Vom intra cu prezentarea și votul pe moțiune într-o sesiune ordinară”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Votul pentru moțiunea de cenzură pe care o vor depune parlamentarii PSD și UDMR va avea loc la începutul lunii februarie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Disputa politicienilor a pornit de la asumarea răspunderii Guvernului în problema modificării legislației pentru alegerile locale. Conform proiectului de lege, primarii vor fi aleși din două tururi de scrutin dacă nu obține niciun candidat în primul tur 50%+1 din voturile exprimate. De asemenea, cresc șansele candidaților independenți să poate intra în competiția electorală.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg