Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie prognozează pentru următoarea perioadă o vreme cu mult mai călduroasă decât normele climatologice ale perioadei calendaristice în care ne aflăm.

 

Luni, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii februarie, cu precădere în regiunile intracarpatice, cu maxime cuprinse in general intre 4..5 grade in estul Transilvaniei poate si in Moldova si 14 grade in Dealurile Banatului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, îndeosebi noaptea în vest şi nord-vest, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar spre dimineata, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, la altitudini mari, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Dimineaţa în zonele joase de relief din centru, sud şi est vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla cu unele intensificări la munte, dar şi în partea de vest, dar si in est.În București vremea va fi caldă pentru prima decadă a lunii februarie, cu maxime in jur de 8 grade.

Marti, temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade in estul Transilvaniei şi 16 grade in Banat. În vest, in nord-vest şi in centru vor fi înnorări temporare, pe arii restrânse va ploua slab, iar în zona montană înaltă precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. În celelalte zone, vremea va fi frumoasa, cu cer variabil si doar dimineata, izolat, ceata in zonele joase. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice şi la munte, unde nopatea rafalele vor depăşi local 60 km/h, dar ceva rabufniri asteptam si în est şi în centru. În Capitală vor fi până la 11 grade Celsius.

Miercuri, valorile termice vor avea maxime de la 4..6 in estul Transilvaniei, poate si prin nordul Moldovei si 14 grade in sudul, sud-estul  Muntenei. Vremea va deveni în general închisă. Aria precipitaţiilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice şi va cuprinde toată ţara, pana joi dimineata, iar cantităţile de apă vor depăşi local, în special, în zonele montane şi submontane, 15 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vor fi ploi, exceptând zona de munte, unde peste zi cad precipitaţii mixte, dar nopatea vor predomina ninsorile şi se va depune un strat nou de zăpadă. Noaptea va ninge trecător şi pe arii restrânse şi în nord, nord-vest şi centru.      

 

 

sursa: libertatea.ro