Numărăm zilele până la Crăciun. Odată cu instalarea și împodobirea bradului de Crăciun, festivitățile pot începe, iar alegerea pomului potrivit este esențială pentru a ne bucura de sărbători.
Fie că este împodobit cu globuri sau luminițe de Crăciun strălucitoare ori cu decorații din materiale naturale precum lemnul, un brad tradițional aduce bucurie instantanee tuturor celor care îl văd și îl miros. Dar înainte de a îl cumpăra, trebuie să te uiți la câteva aspecte importante.
Cum alegi bradul de Crăciun. La ce să te uiți prima oară
Primul lucru, decide unde anume în casa ta vrei să expui bradul. Cele mai bune locuri pentru a pune un brad de Crăciun sunt zonele în care acesta va fi cel mai vizibil. Pentru a crea un impact, alege un spațiu în care bradul tău poate fi văzut de afară sau imediat ce intri.
Următorul pas este să decizi asupra dimensiunii. Pentru a găsi dimensiunea potrivită pentru spațiul tău, explorează diferite dimensiuni de brazi. Există brazi în ghiveci, brazi înalți și subțiri sau, dimpotrivă, mici și bogați pe orizontală, dar dacă ai o încăpere mare cu tavan înalt, vei dori să alegi un brad suficient de lat și de înalt.
De asemenea, poți opta pentru un brad artificial, care vine într-o varietate mare de înălțimi și lățimi pentru a se potrivi fiecărui spațiu și sunt realizați cu ace deosebit de realiste, asemănătoare unui brad natural.
Dacă cumperi bradul de la comercianți neautorizați, este probabil ca acesta să fi fost supus unor condiții grele în timpul transportului, ceea ce înseamnă că va avea o durată de viață mult mai scurtă decât unul pe care l-ai cumpărat de la un târg special sau o fermă de brazi.
Alege un brad sănătos, verde, cu cel mai mic număr de ace maronii. Selectează un brad expus într-o locație umbroasă. Evită să alegi dintr-o zonă însorită.
Îndoaie câteva ramuri. Acele ar trebui să se simtă pliabile și să nu cadă.
Când cumperi un brad de Crăciun, verifică cu atenție dacă vânzătorul face o tăietură proaspătă dreaptă la baza trunchiului pentru a ajuta la absorbția apei. Acest lucru elimină orice rășină uscată care ar putea bloca bradul să absoarbă apa.
Ai grijă să lași cel puțin 15 centimetri de spațiu între vârful bradului și tavan, luând în considerare orice decorație pe care o pui în vârf.
Alege brazi sănătoși, cu miros puternic și un trunchi sănătos. Atinge acele și ai grijă ca acestea să nu cadă la o simplă atingere.
Pregătește bradul. Odată ce ai plasat bradul, este timpul să „înfoi” crenguțele. Cu un brad artificial premium, poți aranja frunzișul și forma crenguțele pentru a obține o aparență bogată și realistă. La brazii naturali, va fi nevoie să faci mici ajustări.