Ministerul Sănătății, despre primul pacient român infectat cu noua tulpină de Covid-19 din Marea Britanie

Ministerul Sănătății a confirmat, vineri, că una dintre tulpinile SARS-CoV-2 a ajuns și în România. Pacienta, în vârstă de 27 de ani, din Giurgiu, este în stare clinică foarte bună și se află în izolare la domiciliu, fiind supravegheată de medicul de familie.

„Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balș” se încadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă in Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte”, a precizat Ministerul Sănătății, pe pagina de Facebook.

Pacienta în vârstă de 27 ani, din Giurgiu, potrivit Ministerului Sănătății este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie.

Pacienta, potrivit reprezentanților Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, s-a prezentat în camera de gardă în data de 3 ianuarie. Tânăra a susținut că nu a călătorit în străinătate și nici măcar în afara localității.

„Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor. Doar astfel salvăm vieți și ne putem proteja”, a mai anunțat Ministerul Sănătății.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău