Screenshot_25.jpg

Podul Mraconia va fi iluminat în culorile tricolorului, de la apusul soarelui, în fiecare zi, începând de astăzi, în cadrul unui proiect derulat în colaborare, de CNAIR S.A., prin DRDP Timișoara și Consiliul județean Mehedinți.

Cu ocazia lansării proiectului, în această noapte a fost iluminat temporar și chipul regelui dac Decebal, sculptat în stânca munților care străjuiesc zona Cazanele Dunării.

În următoarea etapă, care va fi implementată începand din primavara anului viitor, basorelieful care reprezintă chipul regelui Decebal, amplasat pe versantul munților care străjuiesc zona Cazanele Dunării, va fi la rândul său iluminat permanent pe timpul nopții.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Podul Mraconia situat în județul Mehedinți, la km 20 al DN 57  și chipul sculptat în stâncă al regelui dac Decebal și reprezintă o importantă atracție turistică în zona Cazanelor Dunării.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

”Prin debutul  proiectului, în preambulul festivităților dedicate Zilei Naționale din acest an, CNAIR S.A dorește să contribuie la întărirea  mesajului de unitate transmis cu ocazia Centenarului Marii Uniri.”, se arată în comunicatul CNAIR.

Jocul de lumini care va putea fi observat pe timpul nopții și de pe malul sârbesc al Dunării, dorește să arate inclusiv în exteriorul granițelor țării că Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 are în continuare o puternică semnificație pentru cetățenii României dar și că dorința de unitate reprezintă un important ideal încă din timpuri străvechi.

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.