fbpx

Screenshot_25.jpg

Podul Mraconia va fi iluminat în culorile tricolorului, de la apusul soarelui, în fiecare zi, începând de astăzi, în cadrul unui proiect derulat în colaborare, de CNAIR S.A., prin DRDP Timișoara și Consiliul județean Mehedinți.

Cu ocazia lansării proiectului, în această noapte a fost iluminat temporar și chipul regelui dac Decebal, sculptat în stânca munților care străjuiesc zona Cazanele Dunării.

În următoarea etapă, care va fi implementată începand din primavara anului viitor, basorelieful care reprezintă chipul regelui Decebal, amplasat pe versantul munților care străjuiesc zona Cazanele Dunării, va fi la rândul său iluminat permanent pe timpul nopții.

Podul Mraconia situat în județul Mehedinți, la km 20 al DN 57  și chipul sculptat în stâncă al regelui dac Decebal și reprezintă o importantă atracție turistică în zona Cazanelor Dunării.

”Prin debutul  proiectului, în preambulul festivităților dedicate Zilei Naționale din acest an, CNAIR S.A dorește să contribuie la întărirea  mesajului de unitate transmis cu ocazia Centenarului Marii Uniri.”, se arată în comunicatul CNAIR.

Jocul de lumini care va putea fi observat pe timpul nopții și de pe malul sârbesc al Dunării, dorește să arate inclusiv în exteriorul granițelor țării că Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 are în continuare o puternică semnificație pentru cetățenii României dar și că dorința de unitate reprezintă un important ideal încă din timpuri străvechi.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg